RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 7. märts 2011

Läti venelased koguvad allkirju teise riigikeele kehtestamiseks

 Delfi teateil kavatseb ühiskondlik organisatsioon "Emakeel" korraldada allkirjade kogumise vene keele, kui teise riigikeele kehtestamiseks Lätis.

Kampaania initsiaatorid on 13. jaanuari liikumise juht Vladimir Linderman, Ossipovi partei juht Jevgeni Ossipov, Ühtse Läti juht Eduard Svatkov ja Üksmeele Keskuse esindaja Aleksandr Gaponenko.

Organisatsioon loodi 22. veebruaril. Selle ametlik eesmärk on kultuuripärandi säilitamine ja kaitse. Tegelikkuses käib jutt aga reaktsioonist Läti rahvuslaste initsiatiivile, mis näeb ette muukeelsete koolide täieliku ülemineku lätikeelsele õppele, vahendab Läti Delfi.

„Lootused sellele, et pärast seimivalimisi astub riik rahvustevahelise leppimise ja koostöö teele, ei täitunud. Veelgi enam, olukord on järsult halvenenud. Osa seimiliikmetest õhutavad ühiskonnas järjekindlalt natsionalistlikku psühhoosi. Meedias avaldatakse takistamatult läti päritolu ameeriklase Aivars Slucise avalikult natsistlikke seisukohti. Partei Visu Latvijai! valmistab ette referendumit venekeelse keskhariduse tegelikuks likvideerimiseks. Algatatud on hüsteeriline ja absoluutselt probleemi mõõtmetele mittevastav nõiajaht seimiliige Kravtsovile. Need on ainult kõige räigemad näited, neid võib aga tuua veel palju. Järeldus on üks: vene elanikkond ja vene keel on Lätile kahjulikud. Alles siis, kui venelased kaovad (täpsemalt, nende arv Lätis kahaneb märkamatu folkloorse vähemuse tasemele), võivad lätlased lõpuks vabalt hingata. Sellise ideoloogia jaoks on olemas täpne nimetus – neonatsism,” on öeldud aktivistide avalduses.
Allikas:  http://bhr.balanss.ee/
_______________________
Arvata võib, et selline allkirjade kogumine läheb varsti ka meil lahti.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP