RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 27. märts 2011

MATTI ILVES: KELLA KEERAMISEST

Täna hommikul rääkis Vikerraadio, et kella keeramisest kaks korda aastas, suve- ja talveajale, pole praktiliselt mingit kasu. Olen sellega täiesti nõus. Raadio andmetel elektrienergia kokkuhoid pidi olema minimaalne, pea olematu; samuti ei täheldata kuritegevuse vähenemist, mis olevat üks teine põhjus kellade kruttimisel.
Inimorganismile ei mõju see kunstlik ajamuutus aga hästi. Mina isiklikult olen paar päeva pooluimane, enne, kuni sellega kohanen. Sama olen kuulnud ka teistelt ja eriti tundlikud on selles osas koolilapsed.
Pealegi on see üsna tülikas, minul tuleb õigeks sättida (elan nüüd üksinda, peredes ilmselt rohkem) tervelt 8 kella! Starmani- ja satelliitvastuvõtu düünerid, videomak, mobiiltelefon, elktrooniline äratuskell, auto kell, mikrolaineahi ning käekell.  Ainus asi, mida ei pea ümberseadistama on arvuti, see on nii nutikas, et teeb selle ise.
Meie eurosaadikud peaks kogu julguse kokku võtma ja tegema EL-u parlamendis kollektiivse ettepaneku, kaasates ka teisi riikide esindajaid, et see asjatu ajamuutmine peatataks terves EL-s.
Foto: Urmas Oja
Greenwichi aega näitav kell Greenwichi Kuninglikus Observatooriumis Londonis

2 kommentaari:

Anonüümne 28. märts 2011, kell 13:21  

Ka minuloe see kellakruttimine tekitab suuri tervislikke raskusi,kell ütleb, vaja tõusta, organism tahab magada. Aga miks vaikib loomakaitseselts??? Koer on harjunud essul käima enne peremehe tööleminekut ja proovi teda sundida tund aega varem oma toimetused teha, aga kui vajadus tuleb, on üksinda lukustatud korteris. Kui aga vaadata turismi ja sõiduplaanide küljelt, siis ka siin ei näe probleemi. NL-is kõik kaugliinide liiklus toimus Moskva aja järgi, aga riigis oli 11 ajavööndit. Korraldage siis ka Euros reisiliiklus Londoni aja järgi. Oleg Burov

Matti Ilves 28. märts 2011, kell 15:16  

Õige, Oleg!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP