RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. aprill 2011

Edukuse müüt

Posted in Määratlemata on 4. apr 2011 by TAAVI.R.
Oma viimases ettekandes lükkas isegi IMF ümber müüdi, justkui oleks liberaalide juhtiav Eesti riik väljunud majanduskriisist edukalt ja meie valitsus oleks justkui ajanud edukat majanduspoliitikat, mida enne valimisi. IMF nimetab seda poliitikat täielikuks läbikukkumiseks.
Eeskujuks tuuakse hoopis Poolat, Ungarit ja Slovakkiat. Ei saa nimetada edukaks majanduspoliitikat, mille tulemusena toimus 17,5% majanduslangus. See on Euroliidus tagantpoolt teine koht. Töötute arv neljakordistus viimase kahe aastaga ületades 100 000 piiri. Ametlikult küll töötus langeb, aga kõik teavad, et see langus saavutatakse tänu osade nimede kustutamisele töötukassa nimekirjadest ja väljarändest.
Meie ministrid räägivad väikesest välisvõlast ja peaaegu puudujääkideta eelarvest ehk kõige effektiivsemast majandusmudelist terves Euroopas, aga midagi siin ei klapi. Kui uskuda valitsust, siis peaks eluärg järjest paranema. Tegelikkus näitab, et töötus kasvab endiselt.
Nobeli majanduspreemia laureaat Paul Krugman leiab, et esmalt peab võitlema töötusega ja looma uusi töökohti. See avaldab investoritele palju sügavamat muljet, kui väike eelarve puudujääk. Paraku ei taha uus(loe: vana) Eesti valitsus seda teed järgida ja otsustab läbi teha teiste sama reha pealt juba üle käinud riikide teekond. Valitsuse eesmärgiks on ikka kärpida eelarvet ja vähendada puudujääki. Selline suund viib Eesti mitte esimese viie rikkaima riigi hulka, vaid hoopis viimaste sekka. Tegu on Argentiina kriisi kopeerimisega. Küsimus on aga, kas väikese inimressursiga riik saab seda lubada?
Seda üllatavam on, et rahvas nende vaesumist võimendanud persoonid tagasi ette valis.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP