RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 18. aprill 2011

MATTI ILVES: PÕLISSOOMLASED - VALIMISTE SUURIMAD VÕITJAD!

Rahvuslikud Perussuomalaised tõusid Soome valimiste suurimaks võitjaks, saavutades 19% tulemusega kindla kolmanda koha ja kaotades sotsiaaldemokraatidele, kes tulid teiseks, vaid 0,1%-ga. Eduskunnas, parlamendis, on neil nüüd 39 kohta varasema viie asemel. 34-ja lisakoha võitmine tegigi neist valimiste suurvõitjad!
Olgu märgitud, et kõik suurparteid kaotasid kohti. Valimised võitnud Kansallinen Kokoomus (tõusis esmakordselt kohtade arvult Soome suurimaks erakonnaks) -6; sotsid -3; suurim kaotaja oli valitsuspartei Somen Keskusta -16 parlamendikohta; olgu veel toodud ka, et kommunistid (soomes on olemas päriskommunistid SKP, nemad aga 0,3%-lise tulemusega kohti ei saanud) ehk Vasemmistoliitto -3 kohta.
Soomes üldiselt on märsa rohkem demokraatiat kui Eestis, sest parlamendis on esindatud pea kõik erinevate vaadetega erakonnad, neid on eduskunnas tervelt 8, mitte nii, nagu meil vaid 4. Seetõttu on meil esindamata Riigikogus näiteks rahvuslased, rohelised, põllumehed - seega - suur hulk inimesi.
Võitnud parteid on ka juba teatanud, et ilma Perussuomalaisteta ei tule valitsuse moodustamine enam kõne allagi, sest selline on rahva tahe. Suurkaotaja Somen Keskusta lubas minna opositsiooni.
______________________
Põlissoomlaste programmiga saate tutvuda siin: http://rahvuslane.blogspot.com/2011/03/infopartisan-polissoomlaste-programmist.html



2 kommentaari:

Anonüümne 18. aprill 2011, kell 17:12  

Üks inimene arvas,et nüüd on soomlastel ka oma Savisaar olemas või kuidas.

Matti Ilves 18. aprill 2011, kell 18:24  

Kindlasti ei ole neil nüüd oma Savisaar. Soini on Soome rahvuslane ja säärase EL-u vastane, mis sarnaneb impeeriumiga või liitriigiga.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP