RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 9. september 2011

Eestis luuakse vene autonoomset piirkonda

                                Vastulöök ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

06. augustil 2008. a. avaldas BHR kirjutise "Vene administratiiv-territoriaalsest autonoomiast?" (... Ööhäbilaste seltskonnast on välja liikunud kiri, mis uurib suhtumist poliitilise autonoomia kehtestamisesse (vähemalt esialgu) Eesti riigi teatud osas.   Kiri ise on sissejuhatava/ettevalmistava sisuga, ...).

Teema on liikunud nüüdseks avalikku venekeelsesse meediasse e. sinna info- ja kultuuriruumi, kus Eestis elav venekeelne elanikkond statsionaarselt viibib. Ühtlasi on tegemist inforuumiga, milline ei olevat meie riigile ega ka ühiskonnale ohtlik vaid suisa hädavajalik demokraatia püsimiseks. Selline on meie rahva poliitiline seisukoht [BHR ei ühine]

Nii valgustab täna Newsru.com oma lugejaid üleskutsest laialdase vene autonoomia loomiseks Eesti riigi pinnale. Uudis ise lähtub venekeelsest Delfi.ee-st. See omakorda olevat saanud info ajalehest "Вести дня", mis samuti Eestis levib. BHR teab aga seda, et kõik lähtub nn "Öise Vahtkonna" initsiatiivist. Kuigi väidetavalt olevat üleskutse taga moodustis, mis kannab pretensioonikat nime - "Uue põlvkonna loodemaalased" ("Союз северозападников нового поколения" (ССЗНП))

Vahelepõikena võib pakkuda selle "orgainisatsiooni" nime päritolu, mis eeldatavasti tuleneb revolutsiooniaegsest valgest liikumisest e. Denikin'i juhitud Loodearmeest, mis maandus Eesti Vabariigi territooriumile ja siin desarmeeriti.

Uudises pajatatakse lendlehtedest, mis sisaldab üleskutset venekelsele elanikkonnale, et viia läbi referendum autonoomia väljakuulutamiseks. Eestikeelse elanikkonna - põliselanike arvamus pole siinjuures oluline.

Lendlehes tuuakse ära ka nägemus, kuidas selline "autonoomia" sündima peaks.

Pealkirjastatuna "Eesti vene kogukonna enesemääramise õigustest" leiamejärgmise kirjelduse, mis meenutab omaaegset Kodanike Komiteede poolt ellu viidut. Teatatakse, et: "Vene ühiskondlikud organisatsioonid, kes initsieerivad Vene autonoomia loomist Eestis, peavad viima läbi oma liikmete registreerimise ning väljastama tunnistused, korraldama küsitlus-referendumi, et selgitada suhtumist Vene Autonoomiasse (VA) ning ühildama need aktsioonid Europarlamendi liikmete valimisega ...

BHR'il on põhjust uskuda, et antud üleskutse ja tegevus ei ole kellegi loll või andetu nali nagu saab määratleda Peterburi Kommunistide ENSV loomist (vt: Eksperdid soovitavad Vene meedia provokatsioonidele mitte alluda).
Tegemist on Eestivenelaste seest kasvanud initsiatiiviga, millesse kohalikud venelased suhtuvad tõsiselt ja mille juured on integratsiooni- ning kasvatusvigades. Süvenemine tuleneb aga vaenuliku info uputusest venekeelse elanikkonna seas e. üsna edukast vene riigi poolt toimivast infosõjast. Venemaa on endale võitnud viienda kolonni täieliku toetuse.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP