RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. september 2011

MATTI ILVES: KIRI PEAMINISTRILE


Lp. peaminister hr. Andrus Ansip!

Lugedes pressiteateid Teie välisvisiitidest kerkis mul rida küsimusi. Kahest visiidist:

(19.05.2011) Valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteatest saame teada, et peaminister Ansip käis eile ühepäevasel töövisiidil pealinnas Brüsselis. Ühe päeva jooksul sai ta kokku Euroopa Komisjoni presidendi ja energiavolinikuga ning NATO peasekretäriga. Pealinna ei õnnestunud külastada saamata kokku "ühe mõjukama Euroopa juudiorganisatsiooni, The Rabbinical Centre of Europe delegatsiooniga".

(20.07.2011) Uuseesti.ee BNS-ile toetudes: Kolmapäevast reedeni viibib peaminister Andrus Ansip kahepäevasel töövisiidil Ameerika Ühendriikides, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Visiit toimub USA asepresidendi Joe Bideni kutsel. Lisaks Bidenile on Ansipil kavas kohtumised Esindajatekoja spiikri John Boehneri, Rahvusvahelise Valuutafondi juhi Christine Lagarde’i, Brookings Institutioni presidendi Strobe Talbotti ning Ameerika juudiorganisatsioonide esindajatega.

Milliseid Eesti riigi asju Te ajate kohtudes juudiorganisatsioonide esindajatega? Ma ei ole kusagilt saanud lugeda nendel kohtumistel käsitlevete küsimuste lühikokkuvõtteid, sellest saab vaid teha järelduse, et kohtumistel arutluseall olevad teemad on salastatud.
Kas Teie peaministrina kaitsete Eestis juudiorganisatsioonide huve, või olete koguni sionist? Selleks, et olla sionist, ei pea tingimata olma juudina sündinud.
Või olete Palestiina rahva huvide eest võitleja, kes proovib mõjutada Iisraeli valitsust juudiorganisatsioonide kaudu, et see vabastaks okupeeritud Palestiina alad ja tunnustaks ÜRO vastavaid otsuseid ning Palestiina Araabia riiki?
Nendele küsimustele ootan vastuseid.

Lugupidamisega,
Matti Ilves

VASTUS:
 Lugupeetud hr Matti Ilves

Vastuseks Teie 2. augusti 2011. a e-kirjale pöörame tähelepanu asjaolule, et peaminister kohtub Eestis ja visiitidel olles nii riiklike institutsioonidega kui ka erinevate mõttekodade ja huvigruppide esindajatega. Juudiorganisatsioonidega kohtumise põhjuseks on rahvusvaheliste sündmuste keskmesse tõusnud Palestiina riikluse teema. See puudutab muuhulgas ka juudiorganisatsioone, kes soovivad tutvustada oma nägemusi Lähis-Ida kriisi reguleerimisest.
ÜRO ja ELi liikmesriigina osaleb Eesti nimetatud organisatsioonide otsustuse vastuvõtmisel, mistõttu peab vajalikuks ära kuulata ka asjast huvitatud poolte seisukohad ja kohtuda nende esindajatega.
Eestis on ajalooline juudi kogukond ning nii Eesti riigi kui juudi esinduskogude huvides on üksteisega suhelda ja selgitada vastastikku huvipakkuvaid küsimusi. Rahvusvahelise suhtluse tava kohaselt on avalik kogu informatsioon, mida kõik suhtluse pooled peavad vajalikuks avalikustada. Rahvusvaheliste juudiorganisatsioonidega kohtumiste sisuks on seni olnud arutelu võimalike arengustsenaariumide üle Lähis-Idas. Seisukohad sõltuvad arengutest kohapeal ja on alles kujunemisjärgus, mistõttu neid ei ole võimalik kajastada valitsuse pressiteadetes.

Lugupidamisega
Märt Volmer
Peaministri nõunik

Vastus on võrdlemisi ümmargune, nii kui ikka ja küsimustele tegelikult vastuseid ma ei saanud. Juudiorganisatsioonidega kohtumistel on vaevalt arutulse all Lähis-Ida ja Palestiina probleemid, sest juudid kuulavad siin vaid USA sõna ja seda ka mitte alati. Eesti peaminister ei saa nii suureline olla, et arvata, justkui omaks Eesti seisukoht siin mingit tähtsust. Võib-olla veel see, kui ÜRO-s läheb hääletamiseks Palestiina Araabia riigi tunnustamise küsimus, siis Eesti sai käsu anda vastuhääl.
Tõenäoliselt on need kohtumised vaid selleks, et võtta vastu uusi korraldusi juudikogukonna huvide kaitsmiseks Eestis ja Uue Maailmakorra kiiremaks kehtestamiseks siinses provintsis.





3 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com 8. september 2011, kell 05:36  

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/08/kas-juudid-on-meile-onneks-voi.html

Anonüümne 17. september 2011, kell 10:04  

Tahaks teada ka seda, et mis autasu ja mille eest Ansip sai?
Samuti huvitaks ka see mis on kirjas omapärase auhinna plaadil?
http://www.vosizneias.com/84680/2011/05/30/estonia-pm-vows-to-help-vote-against-kosher-labeling-legislation/

Matti Ilves 17. september 2011, kell 14:46  

Kahjuks ei tea. Käsi paistab maakera hoidvat, eks maailmavalisemine ole ju juutide-vabamüürlast unistus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP