RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. oktoober 2011

Optimismi müsteerium lahendatud

postitas mauri pessimistid-pakivad-langevarju osak. 10:55 11. oktoober, 2011
inimene Marje kirjutab: "Uus uuring Londoni University College´t annab vastuse optimismi müsteeriumile. Stuudiumist osavõtjad pidi arvama kui tõenäolisena neile tundub, et terve rida negatiivseid asju nendega juhtub. Teada saades kui suur tõenäolisus on tegelikkuses, pidid nad uuesti arvama, kui suur on risk nende endi suhtes.
Need,kes olid riske ülehinnanud, muutsid meelt kiiresti. Ajuskannerilt lugeisd teadlased, et nede aju esiosa töötas viga parandades tohutute tuuridega. Kuid nende aju vastav osa, kes olid riske alahinnanud, polnud eriti püüdlik viga parandama ja töötas ilma suurema entusiasmita. Riske alahinnanute aju ei tahtnud tunnistada, et võimalus näiteks vähki jääda on suurem, kui nad algul olid uskunud.
Aju aga aitab meil tegelikkust parandada. See minuga ei juhtu. Kõik läheb hästi. Et pooled abielud lõpevad lahutusega ei puuduta mind. Samal ajal taolised aju omadused panevad meid alahindama tegelikkuses olevaid riske. Tundub, et aju tegutseb taktikaliselt valesti soovides elada roosas mullis, kui kogu maailm meie ümber variseb. Kuid meie füüsiline keha näib ennast hästi tundvat selles pettuses. Optimistidel näitekds väheneb risk haigestuda südamehaigustesse nagu näitavad eelnevate uuringute tulemused
Ja optimiste on palju. Test University College´s Londonis näitas, et 80% testitutest olid põhiliselt optimistid, kuigi paljud seda endale tunnistada ei tahtnud."

Allikas: http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP