RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 10. detsember 2011

ERL ja RL: Ansip reetis Brüsselis omariikluse viimased pudemed

Saada sõbrale

Eesti Rahvuslik Liikumine ja Eestimaa Rahvaliit on kategooriliselt vastu euroliidu värskeimale võimuhaaramisele, mis viib maksude ja eelarve küsimused praktikas eesti valijate käest Brüsseli ametnike ja poliitikute kätte, kelle otsuste üle puudub eesti kodanikel ja ka valitsusel vähimgi mõju. Eesti Riigikogul ei ole mitte ühelgi tingimusel õigust ära anda parlamentide kõige tähtsamat funktsiooni: rahva mandaadi alusel saadud õigust koguda eelarvesse raha ja otsustada, kuidas saadud raha kulutada.
Leiame, et peaminister Andrus Ansip eksitab teadlikult ja küüniliselt eesti avalikkust, kui üritab jätta muljet, nagu oleks äsja Brüsselis toimunud tippkohtumisel kokku lepitu Eesti jaoks soodus või meid vähe mõjutav. Sõltumata sellest, milline on praeguse valitsuse maksu- ja eelarvepoliitika, mitte ühelgi valitsusel ega parlamendil pole õigust loovutada tulevaste valitsuste ja parlamentide otsustusvabadust selles vallas.
“Kõik need asjad, millega Reformierakond on kiidelnud — näiteks madal tulumaks ja investeeringute maksuvabastus - lähevad uue kokkuleppe kohaselt teiste riikide ja euroliidu iseennast volitanud juhtkonna kätte. Meie jaoks tähendab see kindlasti suurenevaid makseid võõraste võlgade tasumiseks, vältimatult maksutõuse tulevikus ja eelarveprioriteetide muutust kauge ning võõra võimu suva ja huvi järgi,” selgitab Rahvaliidu juht Margo Miljand.
“Kui eesti valijal puudub tulevikus sisuliselt õigus ise otsustada oma maksude ja kulutuste üle, sest meie siinsed otsused tuleb kooskõlastada Brüsselis, siis puudub edaspidi vähimgi mõte korraldada valimisi. Ainus, mille vahel me valida saame, on see, millised korruptandid me seekord võimuprivileegide juurde laseme, teades, et neil pole vähimatki vastutust või otsustust meie kõigi elu ja rahakotti puudutavates küsimustes. Ansip reetis niigi otsakorral oleva omariikluse viimased pudemed,” ütleb Rahvusliku Liikumise liider Aivar Koitla.
Eesti Rahvuslik Liikumine ja Eestimaa Rahvaliit kutsuvad parlamendis esindatud parteisid valitsuse põhiseadusevastaseid otsuseid mitte ratifitseerima ja rõhutavad, et antud otsused ei saa olla siduvad tulevastele valitsustele ega parlamentidele.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP