RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. jaanuar 2012

Stalinlikud sümbolid - Eestis kaitse all!

Sel pildil on muinsuskaitse all olev Kohtla-Järve kultuurimaja. Nagu näha, on kolmnurkfontoonil ENSV vapp ja aastaarv 1952. Tegu siis Stalini-aegse ehitisega. Huvitav kas ka Saksamaal/Venemaal võiks näha selliseid Hitleri-aegseid kalleid muinsusi, mida renoveeritakse rahva rahaga, et selline totalitaarse terroririigi sümbol võimalikult kaua säiliks. Miks siis Toompea lossilt ENSV vapp ära võeti? Selliseid muinsust rikkuva teoga hakkama saanud isikuid tuleks karistada! Kuna Stalini-aegne ilme on Toompea lossil rikutud, tuleks hoonel viivitamatult ennistada Stalini-aegne ENSV vapp!
Saksamaal hävitatakse isegi Hitleri ajal istutatud puid ja endiste natside haudasid. Hitleri-aegseid hooneid lastakse õhku, mitte ei võeta kaitse alla ega renoveerita neid. Rääkimata sellest, et Hitleri-aegseid sümboleid säilitataks.

Oleks antud juhul tegu muuseumi hoonega, kus kajastatakse Stalini-aega ja okupatsiooni kohalikele, võiks sellega leppida. Et aga tegemist on tegutseva kultuurimajaga (millel on inimsusevastase totalitaarriigi sümbolid!), on asi ikka üdini jäle. Kultuurimaja!? Sellises majas ei saagi muud kultuuri olla, kui põlisrahva jätkuv alandamine ja okupatsiooni ülistamine. Kus me näeme seal Eesti riigi kohalolu?

Arvestades Kohtla-Järve ja üldiselt Ida-Virumaa elanikkonda, siis ega sinna Eesti Vabariigi võim enne ei jõuagi, kuni me mh. ka neid vanu sümboleid ei hävita. Kohtla-Järve pole siin mingi erand, Narva, Ida-Viru ja ka Tallinnas(!) on selliseid inimsusevastaseid sümboleid veel küllaga. Ja neid parandatakse meie raha eest! Samal ajal kui koolid-lasteaiad lagunevad, aga vot need vapid, viisnurgad ja sirbid-vasarad peavad särama! Elagu ENSV!

Tegelikult on tegu Nõukogude okupatsiooni ajal represseeritutele ja mõrvatutele näkku sülitamisega, olgu põhjendused selleks millised tahes.
Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/


Kohtla-Järve kultuurimaja kogu oma kultuuritus ilus!

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP