RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Ungari valitsus hävitab GMO maisi

Lajos Bognar, Ungari maaelu arengu ministeeriumi aseriigisekretär, väidab, et ligi 400 hektarit geneetiliselt muundatud maisi on Ungari pinnalt hävitatud. „GMO mais on üleküntud, aga õietolm ei ole levinud maisist.“ Erinevalt enamikest teistest EL-i liikmetest, on GMO seemned Ungaris keelatud.
Ametiasutused on kontrollinud geneetiliselt muundatud põllukultuurtaimi selle aasta algusest saadik. Nimelt jõustus märtsis Ungaris määrus, mis kohustab kontrolli seemnete üle enne turule jõudmist, et tegemist ei oleks GMO-seemnetega. Kontrollid jätkuvad, vaatamata asjaolule, et vahendajad peavad tegema kindlaks, kas tegemist on GMO-seemnetega.
Kontrollide käigus on leitud Pioneeri ja Monsanto seemnetest võrsunud taimi. Kuna Euroopa Liidu sees peab olema tagatud vaba kauba liikumine, ei uurita, kust seemned Ungarisse jõuti – küll aga kontrollitakse, et neid edasi ei kasvatataks. 
Kohalikud farmerid on endast väljas, sest GMO taimed avastati nii hilja, et uute külvamiseks enam aega pole. Terve aasta saak on kadunud.
Huvitav miks võttis Ungari valitsus vastu nii karmikäelise seaduse, kui „GMO taimed on täiesti ohutud“?
Allikad:
http://www.allaboutfeed.net/news/hungary-destroys-all-gmo-maize-fields-11994.html
____________________
Lugege lisaks ka SIIT
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP