RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. aprill 2012

Lätis peatati Iisraeli saadiku survel raadiosaade, milles räägiti lätlasi küüditanud juutidest

Läti tudengite raadiojaamas Radio Naba võeti ajutiselt eetrist maha saade „Isamaa epohh“, milles võisid kõlada antisemiitlikud avaldused, teatas agentuurile LETA raadiojaama juht Madars Štramdiers.

Štramdiersi sõnul otsustati pärast seda, kui Läti elektroonilise meedia rahvuslik nõukogu sai kaebuse Iisraeli suursaadikult Hagit Ben Yaakovilt, saade ajutiselt eetrist maha võtta. Konflikti lahendamises osalevad ka Läti Raadio, mille sagedusel Radio Naba töötab, ning mitmed organisatsioonid ja erinevate riikide saatkonnad, vahendab Läti Delfi.

Oma kirjas kaebab Iisraeli suursaadik 20. märtsil eetrisse läinud saate peale, milles selles osalenud Roberts Klimovičs ja Leonards Inkins kasutasid „juutidevastase propaganda tooni ja atmosfääri ning sellele vastavat terminoloogiat“. Suursaadik leiab, et selline tegevus on vastuolus euroopalike väärtuste – sallivuse ning rassismist ja antisemitismist hoidumisega.
Ben Yaakov tuletas meelde, et üks saatest osavõtnu on tuntud kui natsipropaganda, näiteks Adolf Hitleri raamatu „Mein Kampf“ levitaja ning teine õigustab Läti pilooti Herberts Cukursit, kes on seotud holokaustiga Lätis.
Saatejuht Roberts Klimovičs on aga veendunud, et Iisraeli suursaadik ületab oma volitusi ja rikub sõnavabaduse põhimõtteid. Klimovičsi arvates oleks parem, kui Ben Yaakov võtaks osa diskussioonist ajaloo üle, mitte ei nõuaks vaba meedia tegevuse piiramist.
Skandaalses saates rääkis üks Nõukogude küüditamised üle elanud lätlane, kes ütles: „Ma nägin seda kõike oma silmadega, sest elasin raudteejaama kõrval. Ma nägin, kuidas inimesi vagunites minema viidi. Põhiline on see, kes seda tegi... need olid juudid, nagaanid vööl... Vecumniekis.“


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/latis-peatati-iisraeli-saadiku-survel-raadiosaade-milles-raagiti-latlasi-kuuditanud-juutidest.d?id=64277847




Vaat kuhu viib karistamatuse tunne. Kui keegi julgeb mainidagi, et kõik juudid pole siiski olnud ega ole ausad ja tublid, vaid on olnud ka juutidest pätte, siis tembeldatakse sind kohe antisemiidiks. Iisraelil ja selle salaluurel Mossadil on lubatud paljugi, mis teistele lubatud pole. Näiteks võib Mossad oma suva järgi tappa süütuid (kohus otsustab inimese süü!) inimesi ilma kohtuta. Mossadi ohvriks on langenud ka mitmed eestlased. 

Selle artikli valgusel aga meenutaks Läti lennunduspioneeri ja sõjaväelast Herberts Cukursit, kelle tapsid jõhkralt Mossadi agendid Brasiilias ja toppisid ta laiba kohvrisse.

Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP