RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. september 2012

MATTI ILVES: EESTI MAAVARADEST

Eesti maavaradest kõneledes tuleb kõigepealt meelde põlevkivi ja siis fosforiit, millest peale fosforiidisõda pole kombeks üldse rääkida. On aga riike, mis on fosforiidivarude najal läinud päris rikkaks, aga jätame nüüd selle kõrvale, nii kui ka turba, liiva, kruusa, paekivi ja dolomiidi.

Eesti on tegelikult maavarade poolest väga rikas riik, peale põlevkivi ja fosforiidi leidub meil veel rauda, vaske, tsinki, uraani, molübeeni, vanaadiumi jt. metalle.
Me ei peaks kartma nende kasutamist, sest  kaasaegne kaevandustehnoloogia minimeerib loodusele tehtud kahjud.
Praegu oleme 100% sõltuvuses Vene gaasist, see on julgeoleku risk. Aga ometi olid ajad, kus me varustasime tervet  Leningradi linna põlevkivist toodetud gaasiga. On veel võimalus kasutusele võtta kildagaas, nii kui USA-s, tänu  selele on ameeriklased tõusnud maailma suurimaks gaasitootjaks. Kui meie teadlased pöördusid valitsuse poole, et  alustada ka Eestis uuringuid kildagaasi kasutuselevõtuks, said nad äraütlemise osaliseks.

Põlevkivi põletamine elektijaamades ei ole eriti arukas (pealegi ei taga see energeetilist julgeolekut, sest venelased võivad avada  Narva veehoidla tammi ja seisata meie elektrijaamad, alandades veetaset ainult meetri või paari võrra), parem on sellest toota gaasi, keemiatooteid, õli, diiselkütust (mis on vähese pindpinevusega ja laguneb kiiresti veepinnal, mistõttu on see ideaalne kütus diiselallveelaevadele, juba sakslased kasutasid seda ja hiljem ka venelased, kuni vägede lahkumiseni).  Elektienergia tootmiseks tuleks kaaluda tuumaenergia, või teiste alternatiivsete (tuul, päike, mitmesugusel kütusel koostootmisjaamad) energiallikate kasutuamist.
Kasutusele tuleks tulevikus võtta kukersiidi kõrval ka diktüoneema kiltkivi (diktüoneemakilda iseloomustus, V. Petersell:  Kilt on uraani, molübdeeni, vanaadiumi jt metallide maak ning madalakvaliteediline põlevkivi. Orgaanilise aine  sisaldus kildas on 10-20%. Kilda lademe suurim paksus on Loode-Eestis , kuni 6 m. Purustatud kujul on kilt  isesüttiv)  - see suurendaks oluliselt meie maavarasid. Aga selle kiltkivi kasutuselevõtt vajab veel täiendavaid  teadusuuringuid, et teha seda loodussõbralikult.

Kindlasti aga tuleks meil võtta kasutusele suurepärased magnetraua varud (raua sisaldus maagis - 40%). Näiteks rauamaagimaardla kasutuselevõtt võimaldab  rajada Eestisse terve uue tööstusharu ja maagi varud on piisavad, 5. miljoni tonni kaevandamisel aastas jätkuks  maaki 260. aastaks. Rootslased kaevandavad rauamaaki juba ammu samast sügavusest - 700...1000m. Ei tohiks lubada  seda, et rootsased hakkavad meie maaki siin kaevandama, pakuvad riigile miljardilisi lepinguid ja laevadega Rootsi vedama, sellised plaanid neil on.
Selle maagi kaevandamine ei tekitaks ka kahju loodusele ega põhjaveele, sest lademed asuvad 200 meetri paksuse graniidikihi all. Samas maardlas, või selle lähedal on ka arvestatavad vase ja tsingi varud, ning neid metalle saaksime sealt kõrvalproduktina. Tööstuslikult arvestatav tsingimaardla on ka Pärnu lähedal.

Nii, et Eestil on potensiaal saada tõeliseks rasketööstusriigiks ja metallide eksportijaks. Tuleb aga jälgida, et see äri ei libiseks jälle väliskapitali kätte.

5 kommentaari:

Anonüümne 28. september 2012, kell 17:37  

"Meie esimene samm peaks olema, astuda välja ÜROst ja tema kriminaalsetest allorganisatsioonidest": lõik Willam Cooperi kõnest 1994.a

Ma olen nüüd viimaste sündmuste taustal veendunud,et meie riiki kontrollitakse korporatiivse maffia poolt,kes teab tõde aga kasutab meediat ja teadlasi. Ajuloputamaks ülejäänud elanikkonda ja veenmaks neid ,et nad ei oma miskit ega saa kunagi midagi omama.
Eesti on väga rikas maavarade poolest ja kui me lõpetaksime elamise 1994.a vastu võetud ÜRO arengukava järgi( kaasa arvatud Agenda 21) saaksime end väljarabeleda igast kriisist ja kinnitada end maailmas ühe kindla riigina nii nagu seda on teinud Norra.
Kahjuks on korporatiivse maffia võim nõnda suur,et ära ostetakse teadlased ja ei imestaks,et poliitikud. Selle taustal tundub,riigi järk järguline rahvast vabastamine ning muud iseäralikud "vaikse sõja" meetodid mõistetavatena,loogilises seoses.

Rockenfellerid petsid omal ajal indiaanlastelt maad välja. Selle asemel,et asju rahumeelselt ajada lasid nad sõjaväel platsi kohalikest puhastada,ellujääjad viidi reservaati(vabakäigu vangla) ning maadelt saadud nafta ja gaasi rahadega loodu uusi äriskeeme. Ning rahastati nii Natse kui Kommuniste teiselpool maakera. Maade tegelikud omanikud lõpetasid kas kuul kuklas või saamate elusees ainsatki senti maavarade eest,mille tegelikud omanikud nad olid.
Seega bolševike ja röövkapitalistide käitumine on sarnane,kuigi ideoloogiliselt võivad nad eri leerides olla.
Eestis käitutakse samadel põhimõtetel,kus kellegi äri nimel võib ohvriks tuua kas või terve raha. Seega küsimus siit: palju erinevad siis kapitalist ja kommunist(sotsialist,marksist) üksteisest?

Matti Ilves 28. september 2012, kell 18:41  

Olen Teiega nõus, et Eesti peaks olema tõeliselt iseseisev. Alles siis oleks maavarade kaevandamine võimalik nii, et meie rahvale sealt ka mingit kasu tuleb.

Anonüümne 28. september 2012, kell 20:36  

Iga eestlane peaks maad omama. Eestis on u. 100 000 erametsaomanikku ehk peamised eramaa valdajad peale põllumeeste. Suhteliselt väike number arvestades, et elanikke on põlisrahvast miljoniringis. Kui maa on kohalike käes, siis on seda ka raskem kaevikuteks muuta. Oht on aga selles, et sotsialistid (Euroopa komisjon ja kohalik vasall) kehtestavad parajal hetkel kõrged maamaksud, et niiöelda "kaitsta vaesemaid". See paras hetk on arvatavasti kriiside haripunktis, kus inimestel lihtsalt pole millegiks raha. Arvestades inimeste ebakompetentseid otsuseid erinevatel perioodidel (nagu möödunud laenulõksu nn "buumiaeg"), loobuvad paljud sissetuleku nimel maast. See maa võib siis isegi rohkem hinnas olla, kuid ühekordseks tehinguks see ka jääb. Selleks et seda ei toimuks, tuleks moodustada või astuda õigetesse ühistutesse, mille kaudu teavitada ning toetada vajadusel kaasmaaomanikke. Tuleks kuuluda ühistupanka, kasutada eesti veksleid jt mooduseid. Need vahendid on põhimõtteliselt tänane enesekaitse. Nagu ajalugu on näidanud, ei saa vägivaldse sõjaga omandada maad, küll aga seda ostes. Ja kui vaene müüb, siis jääb ta sellest ka igaveseks ilma. Selles suhtes seisame väga olulisel ajalooperioodil, kus esimest korda läbi liberaalse vabaduse on inimestel võimalus vabatahlikult kõigest loobuda läbi ajupesu, teadmatuse ning majanduslikule survele järele andes.

Metsamati

Anonüümne 28. september 2012, kell 22:42  

Täpselt nii ongi lp.Metsamati
Asi ongi selles,et maa on reaalne asi,mida sa saad omada ja mida saab sinult vaid relvaga ära võtta,kui sa just seda ise vabatahtlikult ära ei anna. Paljud ei tea,et maal on väärtus suurem,kui pelgalt seal kasvav umbrohi või lagunenud hooned.
Ajad võivad muutuda ja liberalism võib asenduda teistmoodi anarhia vormiga,kus edaspidi igaüks jäetakse iseenda eest hoolt kandma.


Liberaalid on nagu sotsialistid kelle eesmärk on lubada maailmale kokku kõike aga täita sellest mitte kui midagi: William Cooper!

Eestlased on ametlikult suures osas maata ja varata mass,keda ekspluateerivad teised,ilma,et nad sellest ise aru saaks. Järgmine samm on tuua sisse immigrandid eelkõige slaavi päritolu ja seejärel hakkab ühiskonna järkjärguline muutmine.

Seega: liberaalid olgu nad IRL,Reform või keegi teine on oma valijatele valetanud ja viinud oma valijad vaikselt laostumiseni,mis päädib uue sotsialistliku maailmakorraga kehtestamisega. Kus sina ei saa mitte midagi omama ja kõik mida sa teha võid dikteeritakse sulle "Suur vend".

Lõpetuseks pilt.Tõeline liberalismi hind on selline:
http://2.bp.blogspot.com/_sKpkmBkdeVM/TE2VlG2atrI/AAAAAAAAJeY/tbunqSvqP1s/s1600/killing-fields.jpg

Anonüümne 30. september 2012, kell 12:25  

meenutaks veel sedagi, et eesti-vene gaasitoru rajati väga ammu vene ajal, ja hoopis selleks, et eestis toodetud põlevkivigaasiga kütta leningradi. praeguseks on meie ajud pestud uskumiseni, et vene gaasile pole alternatiivi?!- ja seda qatari taolises, maavarade ja ka gaasitoorme poolest ülirikkal maalapil... lugege vene meediat-- seda mida siin põlevkiviriigis ülipüüdlikult kildagaasirevolutsiooniks nimetatakse, ahastatakse vene meedias-- kuna vene gaasimonopol kukkus kokku-- hoopistükkis põlevkivirevolutsiooniks.
http://www.gazeta.ru/business/2012/05/29/4605781.shtml
edasi mõeldes tuleb hirm peale, sest see selgitab miks me oma maa mõistetamatu kiirusega vabamüüki lasime, miks keskonnaministri suguvõsa teostab süvapuurimisi ja miks eesti energia tegeleb kummaliste põlevkiviprojektidega välismaal. parem, kui matsid ei tea, et elavad sisuliselt kullaaugu otsas. samas-- leedu ei pannud oma maid müüki. aga keegi plaanib erastada eesti rahvale pärusõiguslikult kuuluvaid maavarasid... viimase aja puiduturu solkimine eesti energia poolt kinnistab samuti veendumust, et riiki juhib mafioosne kartell.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP