RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. jaanuar 2013

MATTI ILVES: EESTI KOOSTÖÖ KOGUST

Enne Jääkeldri nõupidamist ma pöördusin presidendi poole kirjaga, see on SIIN. Vastuskirjas teatati, et Teie ettepanekud on edastatud Eesti Koostöö Kogule, et need oleks võimalik ühisloomekeskkonda sisestada. Nüüd aga mõtlesin veel mõned ettepanekud saata ja selleks läksin koostöökogu koduleheküljale: http://www.kogu.ee/
See mida ma seal nägin, võttis mult igasugase tahtmise sellele kogule kirjutada.

Kõigepealt toon Eesti Koostöö Kogu nõukogu koosseisu, milles on sellised inimesed:

Marika Valk
EKK Nõukogu esimees

Anna Levandi
Eesti iluuisutamise koondise peatreener

David Vseviov
Eesti Kunstiakadeemia professor

Raivo Vare
Ärijuht ja konsultant

Rein Veidemann
Tallinna Ülikooli professor
Tallinna Ülikool

Olari Taal
ettevõtja

Urmas Sutrop
Eesti Keele Instituudi direktor,
Tartu Ülikooli professor
Eesti Keele Instituut

Urmas Varblane
Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik

Marika Valk ja Anna Levandi, üks neist on kunstiajaloolane (Eesti Kunstimuuseumi peadirektor) ja teine  iluuisutamise treener. Vaevalt nad oskavad ja suudavad normaalse riigi ülesehitamiseks vajalikke ettepanekuid pädevalt isegi selekteerida, või neid teha. Levadi on muidugi täesti tühi koht ja võib jagada vaid enda integreerumiskogemusi eestlaste sekka, kuna mees ei olnud valmis ühinema siinsete venelastega.
David Vseviol on ajalooprofessor, kes on keskendunud peamiselt Venemaa ajaloole ja võtab sõna meedias kui kõiketeadja, aga vajakikke mõtteid riigi ülesehituseks pole tema suust kuulnud.
Raivo Vare on Bidelgergi Klubis Eesti esidaja, seega vaid massoonide ja Uue Maailmakorra kehtestajate kannupoiss.
Rein Veidemann ei vaja pikemalt tutvustamist, meenuten vaid tema kunagist ütlust Vikerraadios, et eestlased peaksid kasutama venelastega suhtlemisel vene keelt.
Olari Taal, küünik ja ärimees, kes oli aktiivne erakonna Res Publica looja ja üks selle suurrahastajaid. Taal ütles ka ühes intervjuus, et nüüd lõime Respublica ja kui see meie ootusi (ärimeeste) peaks petma, siis asutame kohe uue partei. Uut erakonda pole asutatud, ilmselt täidab kõik suurärimeeste nõudmised nüüd Reformierakond ja IRL.
Urmas Sutrop ja Urmas Varblane on kindlasti kompetentsed oma erialal, kuid ühikonnakriitiliste artiklite ning sõnavõttudega pole ka nemad kahjuks hiilanud. U.Sutropi mõned kriitilisemd sõnavõtud on ilmunud alles viimasel ajal. U.Varblane on avaldanud "pehmet" kriitikat, mis ei ole samuti edasiviiv ja ühiskonna aluspõhimõtteid muutev.

Peale nõukogu on EKK koosseisus veel 3 töötajat ja nende leheküljel publitseeritud materjalid nn Jääkeldri algatusest on enam kui pinnapealsed.

Seega on see Jääkelri algatuse andmine aruteluks Eesti Koostöö Kogule sihikindel valitsejate taktika ühiskonnast vaid rahulolematuse aur välja lasta, mingeid kardinaalseid ettepanekuid presidendile ja Riigikogule ei maksa sealt aga oodata.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP