RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. veebruar 2013

Algatati üle-Euroopaline kampaania sündimata inimeste eluõiguse kaitseks

Saada sõbrale
Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks käivitas üle-Euroopalise kodanikualgatuse ÜKS MEIE SEAST läbiviimise Eestis. Kampaania raames kogutakse allkirju sündimata inimeste elu hävitavate tegevuste avaliku rahastamise lõpetamiseks. Kampaania ÜKS MEIE SEAST näol on tegemist ühega esimestest Euroopa kodanikealgatustest . Allkirju kogutakse kahele petitsioonile, millest esimene on suunatud Euroopa Komisjonile, teine Eesti Vabariigi Valitsusele.

Kampaaniat toetab Eesti Kirikute Nõukogu, mistõttu kogutakse allkirju kõigi Eesti kristlike usuühenduste kogudustes üle Eesti. Kampaaniamaterjalid on saadetud nii eesti- kui ka venekeelsena ühtekokku enam kui 200 kogudusse kõigis maakondades.

Kampaaniaga ÜKS MEIE SEAST soovitakse juhtida ühiskonna tähelepanu sündimata inimeste eluõiguse kaitse probleemile. Aastast 1955 on Eestis abordi ohvriks langenud enam kui 1,5 miljonit inimest, mida on tunduvalt rohkem kui täna meie maal elanikke. Praegugi tehakse Eestis igal aastal ligikaudu kui 6 500 valikaborti.

Õiguskantsler Allar Jõks kinnitas 2002. aastal oma ametlikus arvamuses, et sündimata inimesed on põhiseaduse kaitse all ja et riigil on kohustus kaitsta nende õigust elule. Sellest hoolimata rahastab Vabariigi Valitsus kõiki aborte olenemata nende põhjusest.

“Õigusriigi kontekstis on vastuvõetamatu, et riik rahastab kõige kaitsetumate inimeste tahtlikku tapmist. Nii palju võiksime olla ajaloost õppinud. Eriti skandaalne on see, et Vabariigi Valitsus rahastab aborti Haigekassa eelarvest, justkui rasedus oleks haigus, mida tuleb abordi abil maksumaksjatelt kokku korjatud raha eest ravida. See kõik leiab aset olukorras, kus meie rahvas on väljasuremise kursil, kuna meile ei sünni piisavalt lapsi,” selgitab Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaid.

“Rahastades süütute inimeste massilist tapmist määratleme ühiskonnana oma kõlbelise palge eemaletõukaval moel. Seejuures vajab meie ühiskond hädasti kõlbelist tervenemist, ent seda ei saa olla ilma, et teadvustaksime ja kahetseksime abordi hiiglaslikku ebaõiglust. Iga inimene väärib õigust elada ja mitte kellelgi ei ole vabadust võtta süütuilt lastelt elu,” lisab Vooglaid.

Lisaks kogudustele saab kampaaniale ÜKS MEIE SEAST toetust avaldada ka Internetis aadressil www.yksmeieseast.ee . Lisainfot üle-Euroopalise kampaania kohta saab aadressilt www.oneofus.eu . Kampaania vältab kuni 10. maini, mil kõik kogutud allkirjad antakse üle pädevatele ametiasutustele.

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on 2011. aasta lõpus asutatud kodanikeühendus, mis lähtub eesmärgist seista kristlikule õpetusele tuginedes perekonda, loomuseadust, inimväärikust ja -õigusi ning omandit austava traditsioonilise ühiskonnakorralduse ja Euroopa kultuuripärandi kaitsmise eest kõigis ühiskonnaelu valdkondades.

Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP