RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 4. märts 2013

MATTI ILVES: ANDRUS ANSIPI JA TEMA SUGULASE MINEVIKUST

Seda teame kõik, et Ansip oli veel vahetult enne nn. "laulvat revolutsiooni" karjäärikommunist. Teame ka seda, et 25. novembril 1988 arutati EKP Tartu rajoonikomitee pleenumil 2.sekretäri valimist. I sekretär Peep Tarre tegi ettepaneku valida II sekretäriks Andrus Ansip, kuid ta kukkus isegi neil valimistel läbi. Tartu täitevkomitee esimees Robert Närska nimetas Ansipit koguni "poliitiliseks prostituudiks". Samuti on meil teada 2. veebruari sündmustest Tartus ja Ansipi kahtlane väide, et ta oli sellel päeval oma naise õe juures. Samas aga mõned töökaaslased on väitnud, et Ansip viibis sell päeval siiski rajoonikomitees ja olevat õigustanud koerte ajamist meelt avaldanud inimeste kallale.
"Eesti Ekspress" andis 2007 ülevaate peaminister Andrus Ansipi komparteilisest minevikust. Peale seda keelati uurijatel isikuandmetega tutvumine ja õige pea leidis keeld tee ka arhiiviseadusse. Seega Ansipi paljastamisele järgnes arhiivide varakambrite sulgemine!

Vähem teame aga seda, et Ansip teenis poliitohvitserina (zampolit) Punalipulises Balti Laevastikus. Zampolit oli komandöri asetäitja poliitalal. Poliitkomissaaride ametikohad kuulusid KGB alla ja olid tihedalt seotud eriosakonnaga - KGB sõjaväes.
Samuti seda, et 30. november 1978. oli Andrus Ansip protokollijaks parteikoosolekul, kus Jüri Kukk komparteist välja heideti. Parteist väljaheitmine tähendas siis ka kindlasti inimese järgnevat represserimist.

Vahel tundub lausa, et Andrus Ansip vihkab eestlasi ja siin tuleb otsida põhjust tema perekonna ajaloost, toon vaid ühe näite.
Tema sugulane Heirich Ansip oli veendunud kommunist ning NKVD koputaja.  Saksa okupatsiooni ajal hukati H. Ansip kui kommunist.
Niisiis, A. Ansipi suguvõsas oli tulihingeline kommunist. Sama teed jätkates tegi Ansip algul karjääri kommunistlikus parteis ja nüüd on ta andunud neomarksistliku E Liidu teener, ning eesti rahva hukutaja loodavas Euroopa Ühendriikides.

Mida teha siis sellise peaministriga? Näiteks Euroopa Kohus rõhutab, et Eesti oli 1944–1991 N Liidu poolt okupeeritud. Sellega kinnitab Euroopa Kohus Eesti inimsusvastaste kuritegude uurijate seisukohta, et inimsusvastaseid kuritegusid võidi sooritada kogu N Liidu okupatsiooni vältel, ka 1970-ndatel ja 1980-ndatel aastatel. On vist viimane aeg hakata neid kuritegusid uurima.
Kahetsusväärne on ka see, et meie seadusandlus ei näe ette inimsusvastaste kuritegude eest postuumset süüdimõistmist. Näiteks Arnold Meri on surnud õige mehena, sest kaua sihilikult venitatud kohtuprotsess jäi lõpetamata ja suurmõrtsukat Idel Jakobsoni ei jõutud üldse kohtu alla anda. Heirich Ansip (mõisteti poomissurma) sai aga õiglase karistuse kätte.

Foto: Heirich Ansip 

5 kommentaari:

Wakker 4. märts 2013, kell 16:03  

Inimest saab hukka mõista tema tegude, mitte tema sugulaste tegude põhjal. Me räägime viimasel ajal vaid Ansipui kom.partei taustast aga jätame välja Savisaare ja paljud teised poliitikud. Muuseas minulgi on olnud "au" olla oktoobrilaps - meie klassis olid muuseas kõik oktoobrilapsed, samuti olin ma ka pioneer - käisin isegi pioneerilaagris Artek. Ka komsomoli astusin aga mitte aatelisel vaid just elulisel põhjusel. Peale kooli lõpetamist olin valiku ees - olla aateline mittekommunist ja saada suunamine Sillamäele või olla ei aateline komsomol ja jääd kodulinna. See meie ealiste taust on ikka - oktoobrilaps, pioneer ja siis komsomol. Isegi töökollektiivi komsomli juht ei olnud aateline vaid otsis sooja töökohta. Eestlane on juba muinasajast võtnud vastu võõra usu aga seda vaid näiliselt - sisemas kanti ikka seda oma usku. Nii oli ka minul kodus vanaisa pärandina sini-must-valge lipp. Nii laulsime meie "pioneerid" isamaalisi laule, unistasime valgest laevast ja vabast Eestist. Kus kohast siis need "pioneerid" teadsid selliseid laule kui : Jää vabaks eesti meri... meie laulsime seda siis Saa vabaks ... Ma ei tea, mis Ansip on teinud aga ründamine pelgaslt tema vastu tundub siiski kohatu. Äkki võtaks kõik poliitikud luubi alla - erakondade viisi.

Anonüümne 4. märts 2013, kell 18:02  

Vahe on selles, et Andrus Ansip oli ideeline kommunist võrreldes Savisaarega. Olen sellest ka Robert Närskaga mitu korda rääkinud, kes oli ta otsene ülemus NL ajal.
Närska väitel oli Andruse omaduseks ka nn üle laipade karjääri tegemine, käies teiste peale usinasti kaebamas ja ennast üles kiitmas.

Anonüümne 4. märts 2013, kell 21:43  

Olen lugenud Heinrich ja Gustav Ansipi kohalist kommentaari ja ei tahaks uskuda ,et keegi selle valeandmetega info niisama üles riputas, mingi tõepõhi peab sel taga olema.Küll aga usun ,et valitsustegelastel on võimalik oma minevikku varjata ja võltsida.Ei ole lugenud ega kavatsegi lugeda Ilvese raamatut kuid väidetavalt on mees võltsinud oma elulugu ning võtnud endale ema rolli kes imikuna Venemaalt tädi juurde Eestisse saadeti.Kust hiljem täiskasvanuna Rootsi suundudes sündis alles TH.Ilves.Samuti on väidetud meedias ,et nende meeste kohta Wikipeedias infot lisada ei ole võimalik kuna see koheselt kustub ning isiklik info järjest moondub.Aga teeme siis nii ,et küsiks kas keegi nägi tänaseid võimumehi seismas "baltiketis"? KGB-ga Ansipit ei seoks.Zampoliit sõjaväes on pigem nagu usupapp kelle eesmärgiks on levitada ja ülistada Nõukoguse võimu ja kummardada Stalinit.KGB-l ei ole nendega mingit pistmist kuna ei ole usulevitaja vaid vääritmõtlejate hävitaja.Kui noor Ansip oleks olnud järjekindel Nõukogude võimu vastane, oleks tal rohkem olnud võimalust pääseda organisatsiooni ridadesse aga nii nagu tema oma karjääri rajas ,ei olnud selleks mingit vajadust.

Anonüümne 5. märts 2013, kell 15:56  

Kes teab fakte Andrus Ansipi okupatsiooniaegsest tegevusest, mida praegu sobimatuks või kuriteoks saab klassifitseerida, võiks neid fakte postitada. Kontrollime ja teeme vajadusel avalikuks.

Anonüümne 29. märts 2016, kell 07:18  


ÄRGAKE EESTIMAA ----SEE ANSIPITE PERE --TULEKS KOHTU ALLA ANDA;;
KUI ÜKS OLI JÕGEVAL KÜÜDITAJA JA TEINE LÖÖDI MAHA::
SIIS POLE SEE SM, ANDRUS ANSIP
KA KURITEGUDEST PUHAS ---VAID ANDA KOHTU ALLA,,
1;;; ###KUI ANDRUSE KÄEST 2006aasta. KÜSITI--JUST ÕIGE KÜSIMUS.......????
KAS PEAMINISTER EI NÄE EESTIS PROBLEEMI --JA RAHVAS VANANEB
ET NOORED OTSIVAD --RAHA PÄRAST TÖÖD SOOMES --ROOTSIS --NORRAS ..ISLANDIL ????
2:: AGA ANSIP OLI JULGE KOMMUNIST...
""EI .----MINA SELLES OHTU EI NÄE::???



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP