RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. märts 2013

MATTI ILVES: LÄTI VALITSUS EIRAB RAHVA TAHET, SAMA TOIMUS KA EESTIS

"Postimees" kirjutas: "Läti valitsus otsustas esmaspäeval (05.03.13.) esitada Euroopa Komisjonile ja Euroopa Keskpangale (EKP) taotluse hinnata riigi sobivust euroalaga liitumiseks, teatas Läti välisminister Edgars Rinkēvičs suhtlusvõrgustikus Twitter.
Läti valitsuse eesmärk on eurole üle minna 2014. aasta 1. jaanuaril. Et saada rahaliidu kutset, vajab Läti erakorralist konvergentsiprogrammi, kus hinnatakse riigi vastavust Maastrichti kriteerumidele."

Lätis toimetatakse eurole üleminekul täpselt samuti kui Eestis, valitsused ei arvesta rahva arvamusega. Eestis oli toetus € kasutusele võtuks suurem, valitsuse kodulehe andmetel (01.02.2011) 60 protsenti ja seda pärast meeletut eurot toetavat reklaamikampaaniat, täpselt aasta varem oli toetajaid vaid 41 protsenti. Läti elanikest toetavad € 31% ja seda ka vaid tänu reklaamile, mille vahendid tulevad E Liidust. Nii "kõrge" on protsent seoses rahanduskriisiga ja ka sellepärast, et lätlesed on näinud ära Eesti hindadetõusu mille põhjustas enamuses €, meie valitsejatel oli lihtsam rahvast lollitada. Läti valitsus kavatseb elanike € toetavat ajupesu jätkata, et saavutada võimalikult suur toetusprotsent sellele projektile. Loogiliselt mõtlevatele inimestele peaks ju selge olema, et ühine raha ning ühine avatud turg võrdsusteb enam-vähem hinnad ja muidugi mitte töötasu. See aga tähendab rahvaste vaesumist uutes euo kasutusele võtvates vaesemates riikides.

Selline käitumine näitab, et rahva arvamus ei lähe valitsustele üldse korda ja võib ütelda - valitsejad meil, Lätis ja Euroopa Liidus ongi harjunud rahvast lolliks pidama. Vaid nemad teavad, mis rahvale hea on.
Ega siis muidu ei ole EL-us valitsev seisukoht, et rahva huvidest lähtuv valitsemine on populistlik, sest rahvas olla kergesti manipuleeritav ja seepärast on neile ebasobiv ka rahvaalgatuse seadustamine.

RAHVAALGATUS EESTI 1. PÕHISEADUSES JA KA EKRE PROGRAMMIS:

Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku allkirjastab eelnõu, peab Riigikogu hakkama seda menetlema. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku vaidlustab Riigikogu otsuse, tuleb antud küsimuses korraldada referendum.

1 kommentaari:

Anonüümne 7. märts 2013, kell 21:11  

Lätis latt, kuid sama kõrged hinnad.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP