RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 12. aprill 2013

Konservatiivne Rahvaerakond soovib sügisel rahvahääletust valimissüsteemi muutmiseks

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 11.04.2013

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond koguneb laupäeval Tallinnas Mustpeade Majas kongressile, kus plaanitakse muu hulgas vastu võtta pöördumine riigikogu poole valimissüsteemi muutmise panemiseks rahvahääletusele sügiseste kohalike valimiste ajal.

Konservatiivsel Rahvaerakonnal oli märtsi lõpu seisuga 7840 liiget, erakonna piirkonnad saadavad kongressile ligi 300 delegaati. Aastakoosolekul valitakse erakonnale uus esimees, juhatus, volikogu, aukohus ja revisjonikomisjon, lisaks esitatakse delegaatidele kinnitamiseks uus põhikiri. Põhikirja eelnõu näeb ette erakonna struktuuri viimist riigikogu valimisringkondadega kattuvaks, samuti on selle järgi valimisnimekirjade koostamisel otsustav erakonna liikmete sisehääletuse tulemused. Erakonna esimehe kandidaadiks on kongressi eel seatud üles suursaadik Mart Helme.

Väljendamaks oma rahulolematust Rahvakogu ja Jääkeldri protsessi suundumustega, teeb Konservatiivse Rahvaerakonna kongress Rahvakoguga võrdsetel alustel kodanikualgatuse korras Riigikogule ettepaneku panna 20. oktoobril 2013 kohalike valimistega samal päeval rahvahääletusele järgmised parlamendile kohustuslikku täitmist nõudvad küsimused:

- Kas pooldate või olete vastu presidendi otsevalimistele Eestis?

- Kas pooldate või olete vastu kodanike rahvaalgatusele ehk seadusalgatuse automaatsele rahvahääletusele, kui selle seaduseelnõu poolt on kogutud 25 000 allkirja?

- Kas pooldate või olete vastu valimissüsteemi muutmisele nii, et Riigikogu valimistel tuleb kõik mandaadid jaotada valimisringkondades vastavalt kandidaatide poolt antud häälte arvule?

Eesti poliitiline kultuur ja demokraatia ei saa edeneda, rahva võõrandumine ja vaimne ning aineline korruptsioon riigis ei saa väheneda, kui ei muudeta valimissüsteemi ega anta kodanikele võimu tagasi. Seda saab rahumeelsete vahenditega teha vaid Riigikogu.

Konservatiivse Rahvaerakonna kongressil osalevad ka Läti valitsuses osaleva Visu Latvija (Kõik Lätile) delegatsiooni liikmed, kelle nimel võtab sõna erakonna kaasesimees ja Seimi liige Raivis Dzintars.

Allikas: http://www.ekre.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP