Värske arvamusuuringu tulemuste kohaselt on Soome populaarseim erakond valitsev Koonderakond, kelle järel hoiavad teist positsiooni Põlissoomlased.
YLE tellitud ja uuringufirma Taloustutkimus läbi viidud arvamusuuring näitas, et juhtiva valitsuserakonna toetus langes esmakordselt viimase aasta jooksul alla 20 protsendi. Kui veebruaris toetas Koonderakonda 20,8 protsenti valijaist, siis märtsikuise arvamusküsitluse järgi oli erakonna toetusprotsent 19,8.
Põlissoomlaste toetus tõusis võrreldes veebruariga 0,3 protsenti 18,4 protsendile. Sarnaselt Timo Soini juhitavatele Põlissoomlastele opositsiooni kuuluva Keskerakonna toetus kasvas 1,1 protsenti 18,3 protsendile.
Samuti valitsusse kuuluvad sotsiaaldemokraadid kaotasid veidi oma positsioone. Võrreldes veebruariga langes nende toetus 0,2 protsenti 18 protsendile.
Ülejäänud erakondade toetus on märgatavalt madalam. Sotsiaaldemokraatidele järgnesid rohelised (üheksa protsenti), Vasakliit (8,5 protsenti), Soome Rootsi Rahvapartei (4,1 protsenti) ja kristlikud demokraadid (3,1 protsenti). Kõik neli kuuluvad seejuures ka valitsuskoalitsiooni.
Küsitlusest võttis osa 2450 inimest ja selle veamarginaal on 1,6 protsenti.

Allikas: http://www.postimees.ee/1187646/polissoomlaste-toetus-tousis/
_________________
Põlissoomlaste toetus on pideva tõusu teel ja varsti on nad Soome populaarseim erakond. See on igati tore ja näitab seda, et soomlased on aru saanud E Liidu poliitika kahjulikusest nende riigile ning Euroopale tervikuna.
Eestlased aga magavad endiselt, toetavad jäägitult kartellierakondi ja nii ongi neil vabadus tegelda rahulikult meie riigi lammutustööga.
M.I.