RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. mai 2013

Briti kohalikel valimistel võidutses euroskeptiline Iseseisvuspartei

0
Ukip leader Nigel Farage 010 300x180 Briti kohalikel valimistel võidutses euroskeptiline Iseseisvuspartei
Immigratsioonivastane Briti Iseseisvuspartei (UKIP) rõõmustas täna läbi aegade parima tulemuse üle kohalikel valimistel, kus valitsuskoalitsioon lüüa sai, vahendas BNS.

UKIP-i juht Nigel Farage ütles, et tema euroskeptilist erakonda ei saa enam tühipaljaks protestiliikumiseks taandada. Kui teatavaks oli tehtud viiendik tulemustest, oli UKIP kogunud 26 protsenti häältest. Esimeses seitsmes kohalikus omavalitsuses, mis on valimistulemused teatavaks teinud, kogus UKIP 42 kohta, millest kolmveerand võeti peaminister David Cameroni konservatiividelt.
“Meil on Euroopa Parlamendi valimistel alati hästi läinud, kuid meid ei peetud oluliseks kohalikel valimistel või mõnes mõttes ka üldvalimistel,” ütles Farage. “See on tõeline muutus Briti poliitikas,” lisas ta.
UKIP-il ei ole endiselt parlamendis ühtegi saadikut ja ilmselt on 2015. aasta üldvalimistel raske kohalike valimiste edu korrata, kuid see on suur edusamm parteile, mida Cameron nimetas kunagi “napakate, hullude ja kapirassistide” kambaks, ning sisendab optimismi seoses järgmise aasta Euroopa Parlamendi valimistega.
Tooride partei esimees möönis, et “see ei ole peavoolu parteidele just eriti hea õhtu olnud”. Cameroni valitsuse minister Ken Clarke nimetas UKIP-i paremäärmuslike vaadetega liikmeid “klounideks”, kuid Londoni konservatiivne linnapea Boris Johnson manitses, et mõtlematud solvangud võivad valijaid eemale peletada.
Lootes ilmselt UKIP-ilt valijaid tagasi võita, andis Cameron kolmapäeval mõista, et võib kiirendada seaduseelnõud, mis puudutab Euroopa Liidu liikmesuse üle referendumi korraldamist. Varem lubas ta rahvahääletuse korraldada pärast 2015. aasta valimisi.
Kuid Manchesteri ülikooli UKIP-i asjatundja Rob Ford hoiatas, et Euroopa ei ole ainus küsimus, mis UKIP-ile toetajaid toonud on – nende edu taga on ka sisepoliitilised probleemid nagu immigratsioon.

Allikad: BNS, Guardian
Foto: The Guardian

Toimetas Ksenia Kask

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/briti-kohalikel-valimistel-voidutses-euroskeptiline-iseseisvuspartei#.UYiobltLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP