RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. august 2013

MATTI ILVES: LOOTUS SAKSLASTE JA PRANTSLASTE VASTUOLUDELE

Sakslased ja prantslased on Euroopa Liidu tuumikriigid ja nende heast läbisaamisest oleneb ka liidu tulevik.

Ajaloost on aga teada, et need rahvused pole omavahel kunagi hästi läbi saanud ja on teineteisega tihti  sõdinud, nüüd ilmselt tuumarelva ajastul sõda enam õnneks ei tule.
Pragune hea läbisaamine on aga ajutine, pinged juba hõõguvad ja enamus rahvuslasi vaatab seda lootusrikkalt, sest nii liidu lagunedes, on meil kõige lihtsam taastada kadunud Eesti riigi iseseisvus.

Saksa filosoof Oswald Spengler (29. mai 1880 Blankenburg (Harz) – 8. mai 1936 München) on ütelnud: "Ehtne prantslane on kodanik, ehtne sakslane on töömees," ja  Hans Zehrer on täheldanud: "Sakslased ei ole poliitiline, vaid usklik rahvas." Siit tuleb täiesti selgelt välja kahe rahva vastandlik iseloom ja koos need rahvad ühes impriaalses moodustises kaua elama ei ole suutelised.

Saksamaa riigivõlg on 80,2% SKP-st, Prantsumaal aga läheneb juba 100%-le (94,3), mis ei ole mõlema riigi puhul enam jätkusuutlik. Kusjuures EL ise määras kunagi riigivõla jätkusuutlikuse piiri - 60%!
Saksamaa pole enam kaua suuteline kinni maksma hädasolevate pankade ja riikide võlgu, samuti tõuseb elanikkonna rahulolematus E Liiduga ja on moodustatud juba EL-i ja euro vastane partei Saksamaa Alternatiiv, AfD. Euroopa Liit võib veel lühikest aega veepeal püsida raha juurde trükkides, kuni suur inflatsioon jõub ka Saksamaani. Prantsusmaal võimulolevad sotsialistid laristavad aga endiselt edasi.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP