RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. september 2013

IRL-i keelepoliitika Tallinnas on kahepalgelisuse tipp

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 28.09.13

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond soovib juhtida avalikkuse tähelepanu asjaolule, et erakond, kes reklaamib end valimistel loosungiga „ajame Eesti asja“ annab venekeelses meedias lubadusi jätkata Tallinnas praegust venekeelset asjaajamist. IRL-i Tallinna esinumber Eerik-Niiles Kross ütles intervjuust venekeelsele Postimehele (25.09.21013), et toetab Tallinna võimude suhtlemist kodanikega vene keeles ning kinnitas, et venekeelne haridus ei kao kuhugi. Intervjuust vaatab vastu põhimõttelage püüe meeldida vene valijaskonnale lubadustega, mis on selges vastuolus eesti valijale antava sõnumiga. Muu hulgas ütles Kross, et „suhtlemine vene keeles on linna kohustus. Ma ei arva, et Tallinnas peab rääkima ainult eesti keeles.“

„On eriti küüniline rääkida eesti valijatele, et aetakse Eesti asja, minna siis aga venekeelsesse meediasse – mida eesti lugeja teatavasti eriti ei jälgi – ja anda seal üheselt vene asja ajavaid lubadusi,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees ning Tallinna linnapeakandidaat Mart Helme. „Tekib küsimus: mille poolest on Kross ja IRL paremad, kui Savisaar? Milles seisneb kõlavalt kuulutatud Eesti asja ajamine? Krossi käitumine on isegi hullem, sest ta mängib eestlastele rahvuslast, samas salaja venelaste ees pugedes. Sama teevad muide kõik nii-öelda valged parteid, ka reformarid ja sotsid üritavad iga hinna eest venelastele meeldida. Samasse ritta läheb ka IRL haridusministri plaan hakata asutama vene lütseume või IRL-i ministrite seotus venelastele elamislubade müümisel. Konservatiivne Rahvaerakond on ainus partei Eestis, kes ei poe vene elektoraadi ees lootuses noolida Savisaarelt üle jäävaid raasukesi. Meie kampaania seisab eestluse elujõu eest ja me suuname selle ainsale rahvale, kes suudab ja tahab Eesti riiklust tegelikkuses kanda – põlisrahvale,“ ütleb Helme.

Konservatiivne Rahvaerakond ei poolda ka Krossi poolt välja öeldud ideed muuta Tallinn kolmkeelseks ehk lisaks vene keelele panna eesti keelt lämmatama ka inglise keel. „Kõigile on ju selge, et keegi ei hakka Tallinnas inglise keeles asju ajama, tegemist on vingerdava poliitkorrektsuse suitsukattega, mille varjus sisuliselt jätkatakse Keskerakonna venestamispoliitikat Tallinnas. Väikerahvana, kelle identiteedi üks nurgakivi on meie keel, peame me seisma eesti keele kaitsel. See on võimalik vaid juhul, kui Eesti riigis on ametlik asjaajamine, haridus, äri ja kultuur kõikjal ja valdavalt eesti keeles,“ selgitab Helme.

Allikas: http://www.ekre.ee/irl-i-keelepoliitika-tallinnas-on-kahepalgelisuse-tipp/

1 kommentaari:

Anonüümne 28. september 2013, kell 13:44  

http://via-midgard.info/news/article/dmitrij-beranzhe-evrei.htm ohus on valge inimene. valgete inimeste keeled on samuti ohus. valge rass!
muistne Gardarike oli russide/svea/tsuudide/merja/vadja/korela/holmgardt nowgorod, plescow sloveenede yhine Riik! Kiievi Russi eelka'ja.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP