RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. oktoober 2013

Martin Helme pettunult valmistulemustest: jäime lihtsalt kahe leeri vahele

www.DELFI.ee

EKRE eesotsas Mart Helmega jäi Tallinna volikogu ukse taha
 
Martin Helme möönis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) pettumust kohalike omavalitsuste volikogude valimistulemuste suhtes ja tõdes, et erakond jäi lihtsalt kahe leeri vahele.
"Loodetust väiksem tulemus on kahtlemata pettumus, aga ei aja meid ahastusse," ütles partei valimistulemust Delfile kommenteerinud Martin Helme.
Tema sõnul oli partei jaoks tegemist esimese tõsisema jõukatsumisega uue nime ja uue juhtkonnaga ning nagu näha, vaja on veel kõvasti tööd teha.
"Peamiseks põhjuseks, miks välja jäime peame ise seda, et kukkusime nö kahe tooli vahele," põhjendas Helme. "Meie strateegiline eesmärk oli veenda valijat, et me oleme alternatiiv nii Keskerakonnale kui end ammendanud ja kompromiteerinud kolmikliidule. Oleme kartelliväline jõud."
Sellest lähtuvalt üritas partei helme sõnul mitte valida poolt, vaid hoida kuni lõpuni seisukohta, et EKRE ei välista kellegagi koostööd, vaid teeb seda maailmavaate ja saavutatud kokkuleppe põhjal. "Meie meelest pidi Eesti poliitilist kultuuri parandama," lausus Helme.
Helme sõnul oli partei jaoks ilmne, et kõige vähem tõenäoliselt leitakse ühine keel Keserakonna ja sotsidega. "Paraku võtsid nii konkurendid kui valijad hoiaku, et kuna me selge sõnaga koostööd ei välistanud, järelikult me tegelikult oleme vastaste ehk Keskerakonnaga kokku mänginud," selgitas helme. "See tegi meile väga suurt kahju."
Kuna EKRE ise ei püüdnud - erinevalt IRL-ist ja sotsidest ja loomulikult Keskerakonnast - vene häält, ei veennud aga ka oma tõenäolisi eesti toetajaid oma selges vaenulikkuses Keskerakonna suhtes, siis jäädi lihtsalt kahe leeri vahele, leidis Helme.
Partei sihib nüüd mandaati riigikogus
"Ilmne on ka see, et peame rohkem tööd tegema oma imagoga, kujundama selge, arusaadava ja positiivse kuvandi, mis valijal meiega kohe ja kindlalt seostuks," tegi Helme teise järelduse.
Helme lisas, et selles osas on tegelikult möödunud kampaania otsa juba lahti teinud. "Me kindlasti suurendasime oma tuntust ja teadlikkust valijate hulgas. Nüüd on vaja suurendada usaldust ja järgmine kord hääled ka kätte saada," sõnastas ta eesmärgi.
Helme sõnul lähevad konservatiivid europarlamendi valimistele vastu ilma võlgadeta, targema ja kogenunumana. "Peame eurovalimisi endale soodsamaks poliitiliseks territooriumiks ka, me oleme siiski maailmavaate partei ja munitsipaalteemad ei olnud meile koht, kus selgelt eristuda," ütles Helme ja lisas, et partei peamine sihtmärk on siiski 2015. aasta riigikogu valimised.
EKRE sai valimistel 8 337 häält ehk 1,3 protsendi valijate toetuse. Partei seatud linnapeakandidaat Mart Helme sai valimistel 1027 ja Martin Helme 1596 häält.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast<br/>Aadress http://eestielu.delfi.ee/eesti/archive/article.php?id=66986576

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP