RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 26. november 2013

Hispaania valitsus valmistab ette protestimist piiravat eelnõud


spain flag 400x0 300x240 Hispaania valitsus valmistab ette protestimist piiravat eelnõudHispaanias on suure kriitika alla sattunud valitsuse eelnõu, mis lubaks määrata ränki trahve kõigile, kes osalevad võimudega kooskõlastamata meeleavaldustel. Opositsiooni arvates on eelnõu hoobiks demokraatiale, kuid valitsuse sõnul aitaks seadus kaitsta rahvast ennast.

Eelnõud kohaselt võib ilma loata protestijale trahvi määrata 600 000 euro ulatuses ning lisaks meeleavaldamisele oleks keelatud ka politseidest tehtud fotode avaldamine, avalike ürituste segamine, illegaalsete narkootikumide omamine, vandalism ja alkoholi joomine tänaval.
Hispaania tänavatel on viimaste aastate jooksul protestitud sadu kordi ja erinevatel meeleavaldustel on osalenud miljonid inimesed. Loomulikult tõi ka uudis säärasest eelnõust rahva uuesti tänavatele. Ühe kodanikeühenduse liider on teada andnud, et kui eelnõu peaks saama seaduseks, tulevad inimesed sellest hoolimata tänavatele: “Me ei karda. Me teame, milline võim on meil, rahval.”
Käesoleva aasta veebruaris kritiseeris ÜRO inimõiguste ülemkomissari (UNHCHR) esindaja Rupert Colville Egiptuses plaanitud sarnast eelnõud, öeldes, et see ei kaitse inimeste vabadust ja õiguseid.
Eelmisel aastal sai Hispaania valitsus kriitika osaliseks, kui plaaniti piirata meeleavaldustest rääkimist sotsiaalmeedias. Türgi peaminister nimetas möödunud suvel toimunud meeleavalduste ajal sotsiaalmeediat ühiskonna suurimaks nuhtluseks.
Muu hulgas poliitilist streiki keelavat eelnõud valmistas augustis ette ka meie kodune sotsiaalministeerium. Ilma protesti registreerimata Eestis meelt avaldada niikuinii ei tohi.

Allikad: Guardian, Jurist, The Local

Foto: beforeitsnews.com

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/hispaania-valitsus-valmistab-ette-protestimist-keelavat-eelnoud#.UpRhj1tLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP