RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 25. november 2013

Järgmine kultuuriminister peab rahvuskultuuri reaalselt tundma

23. novembril 2013 toimus Eskus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu korraline istung, kus muuhulgas arutati seoses kultuurilehe Sirp ümber toimuvaga ka Eesti poliitilise eliidi moraalset ja eetilist kriisi.
Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu toetab Eesti loomeliite nende püüdes korraldada Eesti kultuuri institutsioone ja nende juhtimist demokraatlikult ja läbipaistvalt. Ühtlasi tervitab erakond kultuuriminister Rein Langi tagasiastumist kui haruharva esinevat näidet poliitilise vastutuse kandmisest Eesti poliitikas.
Konservatiivne Rahvaerakond rõhutab, et tulevane kultuuriminister peab olema oma valdkonna asjatundja ning eesti kultuuri ja eestluse veendunud toetaja. Eesti riigi üks olulisemaid eesmärke on tagada eesti keele ja kultuuri säilimine läbi aegade ning kultuuriminister peab riigi põhiseaduslikku ülesandesse suhtuma täie tõsidusega.
Peame kahetsusväärseks, et võimuparteid asusid kaitsma minister Langi käitumist ja tema suhtes Riigikogus algatatud umbusaldushääletus kukkus läbi. Mittehääletamine tähendab vastutusest kõrvalehiilimist ja toetuse avaldamist ebaeetilisele käitumisele. Aeg on naasta väärtuspõhise poliitika juurde.

Allikas: http://www.ekre.ee/jargmine-kultuuriminister-peab-rahvuskultuuri-reaalselt-tundma/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP