RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 30. detsember 2013

Eesti (peavoolu)ajakirjandus tabatud lausvaletamiselt

                                                          Rahvusalste Tallinna Klubi

Tabasin kontrollitava peavooluajakirjanduse hiljuti lausvaletamiselt kõigile nn. eestimaalastele. Nimelt saime tänavu  22. detsembril Eesti Rahvusringhäälingu „Vikerraadio” päevauudistes kuulda, kuidas „Stockholmi eeslinnas Kärrtorpis paremäärmuslased pussitasid meeleavaldajaid”. Sama uudis jooksis läbi ilmselt teistestki Eesti peavooluväljaannetest, näitena „Postimehe” sama päeva esiuudis „uusnatsidest”, kes siis „pussitasid” sealsamas Kärrtorpis: „Rootsis avaldasid tuhanded meelt rassismi vastu”, http://www.postimees.ee/2640360/rootsis-avaldasid-tuhanded-meelt-rassismi-vastu
Aga oh häda! Rootsi sama päeva uudistes pole ainsatki sellist uudist. Teade on hoopis 34-aastasest mehest, kes võeti pussitamise eest Kärrtorpis vahi alla. Vahistatud mees oli tuntud oma vasakäärmuslike vaadete poolest ehk siis nn. antifašist ja kuulus vägivaldsesse vasakäärmuslikku ühendusse, niimoodi võib lugeda „Dagens Nyheteri” uudisteleheküljelt: „Antifascist häktad för dråpförsök” http://www.dn.se/sthlm/antifascist-haktad-for-drapforsok/
Samasisulise uudise edastasid 22. detsembril 2013 ka teised Rootsi uudistekanalid. Ise kuulsin uudist esimest korda Rootsi riigitelevisiooni SVT2 vahendusel ja mind üllatas, mis valemi järgi Rootsi uudiste vasakäärmuslasest pussitaja muutus Eesti uudistes paremäärmuslasest pussitajaks. Otsustasin asja lähemalt uurida, kui aega saan. Tõsi, tollel meeleavaldusel toimus kokkupõrge erinevat maailmavaadet omavate rootslaste vahel, mille käigus leidis aset siis pussitamine. Toimunuga tegeleb kohalik politsei, pussitaja on väljaselgitatud, tema maailmavaade samuti.
22. detsembril Eesti peavooluajakirjanduse edastatu ei leia Rootsi allikatest kinnitust. Tegu on ilmselt väljamõeldise ehk siis lihtsalt vale levitamisega.

JAAN HATTO

Allikas: http://www.rahvuslasteklubi.org/tallinn/

2 kommentaari:

Anonüümne 30. detsember 2013, kell 13:09  

Tubli töö!
Tuleb kindlasti asi lõpuni uurida ja kommentaare nõuda. Tegelikult peaks valetajad esitama selgitava teksti ja vabandused.

Anonüümne 31. detsember 2013, kell 19:26  

Kirjutises esitatud faktid on tôepoolest täiesti ôiged. Eesti peavoolumeedia on varemgi kummaliselt kaldu infot esitanud Rootsi kohta. Näiteks puhuti huligaanide autopôletamised Husby's poliitiliseks aktsiooniks, mida vôib-olla môni sealne kulturnik soovis, mis aga tegelikkuses seda mitte ei olnud. Seevastu Kärrtorpi sündmus oli algusest peale poliitiliseks planeeritud.
Praegune ajakirjanduse tase on Marjulauristini koolkond.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP