RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 30. detsember 2013

MATTI ILVES: EESTI ON SISULISELT PANKROTIS

Eesti riik on sisuliselt pankrotis, selleni on viinud meid kartelliparteide pikaaegne valitsemine. Eestlaste positiivsele iibele pööratakse tähelepanu vaid sõnades ja midagi tegelikult ette ei võeta. Eriti kujukas näide on järgneval graafikul:
Isegi rahvastiku kasvu "buumiaastal" 2010 oli iibe kordaja ainult 0,03, see aga ei taga isegi rahvastiku arvu säilimist, milleks peab see kordaja olema vähemalt 0,11, kasvust rääkimata. Eesti elanikkond on pidevas vähenemises, seda saab näha kaardilt:
Suurendamiseks kliki kaardil
Vähased tumedama rohelisega alad on vaid kasvupiirkonnad. Nüüd on olukord selline, et 1897. aasta esimese rahvaloenduse andmetel elas Eestis rohkem eestlasi kui praegu.

Lisaks on veel osariigist tohutu väljaränne. Tartu Ülikooli Eetikakeskus prof. Margit Sutropi juhtimisel on välja andnud raamatu “Eesti ustest – sisse, välja” ja sealt selgub, et eestist on välja rännanud tervelt üle 200 000. inimese 124. riiki. Väljarände tõkestamiseks ei võta kartellivõim samuti midagi ette.
Olukord on kujunenud nüüd selliseks, et välismaal maksab makse pea 83 000 Eesti kodanikku! Samuti on suurenenud Eesti riigi võlakoormus võrreldes kriisieelse ajaga ja on enam kui kahekordistunud, ning jõudnud 2012. aasta lõpuks 1,7 miljardi euroni, nüüdseks aga muidugi märksa suurem. Seda ei tasu võrrelda teisete osariikide võlakoorma %-diga võrrelds SKP-ga, vaid meie kahaneva rahvaarvuga ja võlaga ühe inimese kohta.
Näeme, et Eesti asub tabeli esiosas (ongi toodud vaid 7 suurima võlakasvuga riiki).
Siin on riigivõla kasv inimese kohta, aga lisaks on ülisuur eraisikute võlg välispankadele. 2007 olid eraisikud pankadele võlgu 102 miljardit krooni, ka need võlad on viimastel aastatel peale sügavat kiisi taas kasvanud.

Samuti järjest väheneb tööealiste arv ja suureneb pensionäride koguarv. Prognooside järgi suureneb üle 65-aastaste arv järgmise neljakümne aasta jooksul 31% võrra, samal ajal väheneb tööealiste arv 20% võrra. Pensionifond on juba praegu sügavas miinuses ja puudujäägile lõppu ei tule, see hakkab hoopis suurenema ja jõuab 2017. aastakas 474. miljoni euroni. Poliitikauuringute keskus Praxis on prognoosinud, et pensionikindlustus jääb defitsiiti vähemalt järgmiseks 50 aastaks. Samuti ei ole üldse näha, kuidas see miinus vähenema hakkaks.
Lisaks "Maalehest": "Statistikaameti andmetel elas 2012. aastal suhtelises vaesuses 18,7 protsenti Eesti elanikkonnast ehk 247 700 inimest ja absoluutses vaesuses 7,3 protsenti elanikkonnast ehk 97 500 inimest. Palgatöölistest(!) elas suhtelises vaesuses kuus protsenti."

Nendest toodud andmetest selgub, et praeguse kartellivõimu valitsemine on täielikult ebaõnnestunud ja Riigikogu erakonnad kõik koos on ajanud Eesti täielikku pankrotti, tegelikult elame praegu juba võlgu. Olid ajad, kus Riigikogu erakonnad kiitlesid, et Eesti ei hakka kunagi võlgu elama.
Kordan ennast, aga nüüd tuleb võim anda üle rahvuslikele erakondadele eesotsas EKRE-ga, vaid nemad on suutelised tooma riigi välja sügavast kriisist ja pankrotiseisundist. Seda saab teha vaid suurte pingutuste hinnaga ja mis peamine - rahvuslased teavad kuidas seda teha!

7 kommentaari:

Anonüümne 30. detsember 2013, kell 16:17  

Vähemuse sotsialismi harrastanud isandad on riigi muutnud uueks Detroidiks.

Pange graafikusse kõrvuti ka inflatsioon, pensionitõus ja reaalpalga kasv.Siis selgub,et 1-2.a pärast tuleb kas:
a. teha valitsusasutuste tööseisak
b. peatada kõik toetused ja pensionid ajutiselt.
c. kärpida veelgi tulevaste põlveda arvelt
d. võtta IMF röövlaen
e. Muud valikud???

Anonüümne 30. detsember 2013, kell 19:39  

http://www.km.ru/category/tegi/geopoliticheskaya-strategiya-zapada-v-otnoshenii-respublik-bsssr

Anonüümne 30. detsember 2013, kell 19:41  

EKRE ei suuda isegi ennast majandada rääkimata riigist. Tehakse järjepanu halbu otsuseid nii enda erakonna majandamisel kui poliitikas. Peab leiduma ikka uus jõud kes ei loo oma rakukest rasvaliidu jäänukile vaid kes on võimeline ise nullist üles ehitama.

Matti Ilves 30. detsember 2013, kell 20:35  

EKRE suudab ennast suurepäraselt majandada erakondlaste liikmemaksudest ja annetustest. Erakond on sõltumatu ka ärimeestest, nii kodu- kui välismaistest, kes ostavad valitsusparteidelt suure raha eest seadusi. Muidugi ei suuda EKRE võistelda veel riigi ülevalpidamisel olevate "miljonierakondadega", kuid võite olla kindel, et varsti tuleb ka rahvuslike parteide aeg.

Anonüümne 31. detsember 2013, kell 17:46  

MI kriitika
vaid osaliselt õige. EKREs pole kaasaegse finantsmajanduse teadlasi, seda rahvusvahelisel doktorikraadi tasemel.
Teiseks kuni EKRE toetab EV osalemist NATOs kui EUs ei ole EV majanduse ravi võimalik. Viimased juhivad EV poliitideoloogiat mis on rahvusi hävitav kui suunatud kolonisatsioonile.
Ma pole EKRE vastaline, kuid näen populismi ja selguse puudumist.Ei süüdista MI isiklikke vaateid.

Matti Ilves 31. detsember 2013, kell 19:25  

Mul täiesti ükskõik, mida minu vaadetest ja EKRE-st arvate.
Otsige endale meelepärasem info allikas.

Anonüümne 3. veebruar 2014, kell 17:31  

finantsteadlased? et korja kokku ja vii kandikul neile, kellel on juba piisavalt? selliseid on meil piisavalt ning EKER ridadesse pole kindlasti seesuguseid vaja.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP