RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 25. veebruar 2014

Ansip sümboliseeris süvenevat paigaltammumist

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 23.02.14

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tervitab Andrus Ansipi otsust panna amet maha, kuna eriti viimastel aastatel kujunes just Ansip Eestit kummitava stagnatsiooni sümboliks. „Ansip jättis muidugi kasutamata mitmeid võimalusi amet maha panna siis, kui see oleks näidanud ühiskondliku arvamusega arvestamist või riigimehelikkust ja poliitilise vastutuse võtmist – näiteks ACTA meeleavalduste ajal või tema otseste alluvate ministritega seotud skandaalide ajal,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. „Selle asemel tehti küüniline poliitmanööver endele sooja maandumise kindlustamiseks.“

Konservatiivne Rahvaerakond peab seda Eesti poliitilist kultuuri alandavaks, kui valitsusjuhti ei vahetata mitte valimiste järel või tõsise poliitilise kriisi tagajärjel vaid valitsuserakonna siseelu ja juhtpoliitikute vajadusi arvestades. Leiame, et välja pakutud uuel peaministrikandidaadil Siim Kallasel puudub demokraatlik mandaat valitust moodustada, kuna ta pole juba üle kümne aasta Eestis kandideerinud valimistel ega ole ka Eesti ühiskonnaelus osalenud, mis muudab tal raskeks mõista adekvaatselt Eesti ees seisvaid probleeme. Siim Kallase peaministriks saamise vastu räägivad kindlasti ka VEB fondi uurimisel ilmnenud asjaolud. „Leiame, et kui valitsusjuht ja valitsuskoalitsioon peavad oma töövõimet nii ammendunuks, et astutakse tagasi, oleks terve poliitilise kultuuriga riigis põhjendatud erakorralised valimised või võimu pakkumine opositsioonile,“ ütleb Helme.

Allikas: http://www.ekre.ee/ansip-sumboliseeris-suvenevat-paigaltammumist/

1 kommentaari:

Anonüümne 25. veebruar 2014, kell 17:02  

tsitaat "Kehtiv tulumaksuseadus võimaldab seaduslikult siin tegutsevatel tütarettevõtetel laenata teenitud kasum maksuvabalt välismaal asuvatele emafirmadele."

maksuõiguses on selle väite kirjutada täiesti võhik. ei vasta tõele, et TuMS kohaselt võiks kasumi laenuna välja viia. TuMS käsitleb sellist tegevust dividendide maksmisena, kui on väga pikk laenuleping ilma reaalse tagasimakse ja asjakohase intressita. kui on aga intress peal, siis ju voolab raha kogu aeg eestisse tagasi. ja kui on liiga väike intress, siis peab vastavalt vahelt tulumaksu tasuma.
nii et see nüüd kindlasti ei ole nii, et kasumi saab ilusti laenuna välja viia ja maksu polegi vaja maksta. TuMS on täiesti adekvaatne. küsimus on hoopis selles, et MTA peaks vbl TuMS nõuete täitmist pangandussektoris vähe rangemalt kontrollima. teine asi on veel see, et eesti pangad on tihti emapankadeks läti ja leedu pankade suhtes. ning kui need maksavad dividendi, siis rootsi v soome löheb selline dividend eesti kaudu. kuna lätis ja leedus on selline dividend maksustatud, sis eestis lätist saadud divika rootsi edasimaksmisel ju ei peagi maksu maksma (muidu ju toimuks topeltmaksustamine). eestis tekkinud kasum aga maksustatakse küll, kui seda rootsi maksta. nii et rohkem analüüsivõimet paluks, enne kui miskit kirjutada.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP