RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 27. veebruar 2014

Vene analüütik: pärast Gruusiat - Ukraina, pärast Ukrainat - Balti riigid

25.02.2014 10:49
See, et Euroopa Liit "neelas alla" Venemaa agressiooni Gruusia vastu, viis sündmusteni Ukrainas, ning juhul, kui EL ka seekord Venemaale järele annab, on järgmine sihtmärk Balti riikides, arvab Vene poliitikaekspert, USA Hudsoni instituudi uurimiskeskuse töötaja ja Maidaniga solidaarsuse komitee organiseerija Venemaal Andrei Piontkovski.
Kreml püüab lõhestada Ukraina ja annekteerida Krimmi, kuid Lääs ei suuda Venemaad talitseda, kuna USA presidendi Barack Obama poliitika on sama selgrootu, nagu EL-i poliitika, vahendas portaal ru.delfi.lt Piontkovski eelmisel nädalal antud intervjuud Leedu portaalile LRT.lt.
Prognoosides, kuidas areneb olukord Ukrainas, ütles Piontkovski, et Venemaa president Vladimir Putin ei anna järele ning seetõttu hukkub palju inimesi.
"Kuid Kreml ei saavuta oma poliitilisi eesmärke ning sellest saab Putini välispoliitika hävitav lüüasaamine, mis mõjutab ka sisemisi poliitilisi protsesse Venemaal," ütles ta, viidates sellele, et peab silmas kaugemat tulevikku.
Tema sõnul ei suuda praegune EL, millel ei ole eredaid liidreid ega kindlat poliitikat, Putini geopoliitilisele ekspansioonile arvatavasti vastu seista. Lääne kõige suurem probleem on samasugune, nagu Chamberlaini ja Daladier' ajal, kes "rahustasid" Münchenis Hitlerit: Lääne liidrid ei saa aru režiimi olemusest ja meelitavad diktaatorit.
"Pärast seda, kui Chamberlaini ja Daladier Münchenist ära sõitsid, nimetas Hitler neid tühisusteks. Putin arvab sedasama Lääne liidrite, eriti Obama kohta," rääkis Piontkovski. Tema sõnul ilmutab selgelt nõrkust ka EL.
"Venemaa agressioonile Gruusias reageeris EL üksnes sõnadega. See, et EL "neelas alla" Venemaa tegevuse Gruusias, viis praeguste sündmusteni Ukrainas.
Kui EL "neelab alla" ka Venemaa agressiooni Ukrainas ja hakkab "kahepoolse vahendamise" osaliseks, siis "andes õnnistuse" Putini tegevusele Ukrainas, nagu kunagi Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy "andis õnnistuse" Putini agressioonile Thbilisi vastu, on järgmine sihtmärk Balti riikides. Kui EL saab kaks korda taganeda, siis taganeb ta ka kolmandat korda.
EL-is ei ole väljapaistvaid poliitikuid. Ma ei räägi sellistest, nagu Winston Churchill: ei ole isegi Margaret Thatcheri taseme poliitikuid. Selline EL ei pea Putini geopoliitilisele ekspansioonile vastu. Ühes majandusliku olukorra halvenemisega Venemaal tõuseb natsionalism ja imperialism, tugevnevad ekspansiivsed püüdlused. Kremlil on vaja geopoliitilisi võite ning üks esimesi neist võib olla Krimmi liitmine," rääkis Piontkovski.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP