RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 16. aprill 2014

Eesti Päevahele piinlikud manipulatsioonid

Hea Matti Ilves! 
Tänases Eesti Päevalehes antakse teada, et Riigikogus tehakse jõulisi pingutusi kooseluseaduse läbisurumiseks.
Artiklis tsiteeritakse reformierakondlast Rait Marustet, kelle sõnul püütakse kooseluseaduse eelnõu hiljemalt neljapäeval Riigikogu menetlusse anda.

Seejuures on kogu sellele protsessile sümptomaatiline, et avalikkusele ei ole kooseluseaduse eelnõud näidatudki, mistõttu ei ole olnud ka mitte mingisugust võimalust kriitiliseks analüüsiks ega asjakohaseks avalikuks aruteluks.


Juba eelmisel nädalavahetusel avaldas Eesti Päevaleht emotsioonidest nõretava pika intervjuu endale Londonis kui Euroopa tuntud homokeskuses pesa pununud homoseksuaalist miljonäri Peeter Rebasega, milles hirmutati inimesi sellise jaburusega – kui Eesti homopartnerlust ei seadusta, siis peavad paljud inimesed siit riigist lahkuma…

Tänases Eesti Päevalehes on aga teemat käsitletud nii ühekülgsel ja kallutatud viisil, et seda on lausa raske uskuda.
Lehe juhtkirjas väljendatakse absurdset seisukohta , nagu oleks homosuhete õiguslik tunnustamine perekonnana vajalik tagamaks Eesti riigi julgeolekut.
Eesti Päevaleht üritab panna inimesi uskuma, et kui Eesti Vabariik ei tunnusta homosuhteid perekonnana, siis ei pruugi ka liitlased meile julgeolekuprobleemide korral appi tulla.

Häbiväärsel moel seotakse inimeste Ukrainas toimuvaga seonduvad pinged ja hirmud homopropaganda teenistusse, kasutades neid alatult ära lugejatega manipuleerimiseks. Inimesi, kes homoliikumise püüdlusi ei toeta, demoniseeritakse, justkui nad oleksid vaba ühiskonna vaenlased ja riiklike repressioonide toetajad.
Seejuures on Ekspress Grupp, millesse kuulub lisaks Eesti Ekspressile, Delfile ja Õhtulehele ka Eesti Päevaleht, viimastel nädalatel süstemaatiliselt ja intensiivselt avaliku arvamusega manipuleerinud, et mõjutada inimesi homoliikumise püüdluste soosimise suunas. Selleks on avaldatud juba rohkem kui kümme kooseluseaduse vastuvõtmist soosivat artiklit, millest kõik põhinevad emotsionaalsel survestamisel ja manipuleerimisel.

Kohe juhtkirja kõrval on Eesti Päevalehes avaldatud teine, üle kahe lehekülje ulatuv artikkel pealkirjaga “Kooseluseadus jõuab neil päevil Riigikokku” , mis pole vähem manipulatiivne. Selles artiklis korrutatakse mitmeid homoliikumise valesid ning meie Sihtasutust vaenu õhutamises süüdistanud homoaktivist Helen Talalaev kinnitab selgesõnaliselt, et kooseluseadus on oluline mõjutamaks Eesti ühiskonna kõlbelisi alushoiakuid.

Samal ajal ei ole avaldatud ABSOLUUTSELT MITTE ÜHTEGI artiklit, mis oleks kooseluseadusega seonduvaid küsimusi vaadanud teiselt poolt, kriitilise pilguga. Mitte üht ainsatki teksti!
Mina ise saatsin juba üle-eelmisel nädalal ühele teisele suurele päevalehele oma asjakohase artikli, aga kuigi see lubati kohe avaldada, ei ole seda siiani tehtud. Ka mitmed meie Sihtasutuse toetajad on püüdnud saada oma artiklid avaldatud, kuid edutult.

Kõik see viitab selgelt, et juttudel, nagu oleks teatud jõukad homoseksuaalse taustaga isikud palganud tuntud PR-firma, mille abil luua eeldusi kooseluseaduse läbisurumiseks, on tõepõhi all. Ja paistab, et kooseluseaduse Riigikogu menetlusse jõudmise näol on need eeldused ka realiseerunud.

Nüüd tuleks aga meist igaühel iseendalt küsida, kas me peame võimalikuks tellida niisugust ajalehte, mis tegeleb mitte inimeste informeerimise ja erinevate arvamuste vahendamisega, vaid oma lugejate allutamisega ajupesule. Mina kindlasti seda võimalikuks ei pea.

Seetõttu on minu üleskutse Teile ja kõigile teistele inimestele lihtne:

kui Te peate pereväärtustest ja traditsioonilistest moraalsetest tõespidamistest lugu, siis lõpetage Eesti Päevalehe tellimine – ja kui võimalik, siis soovitage sama ka oma sõpradele, tuttavatele ja kolleegidele.
Vastasel juhul maksame me tellijatena ise kinni selle ajupesu, mida ajalehe toimetus meile ja paljudele teistele inimestele peale surub.

Kindlasti oleks hea ka see, kui võtaksite hetke aega, et kirjutada Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldile (urmo.soonvald@delfi.ee ) ja annaksite talle teada, mida Te EPL-i käitumisest arvate – mina ise olen seda juba teinud.
Kui Teil ei ole endal aega kirja koostada, siis võite oma seiskoha edastamiseks kasutada nt järgmist teksti või seda soovi korral kohendada:


Lugupeetud Urmo Soonvald!

Soovin Teile teada anda, et Eesti Päevalehe käitumine seoses kooseluseadusega seonduvate küsimuste kajastamisega viimastel nädalatel on mulle vastuvõetamatu.

Ilmselgelt on Eesti Päevaleht määratlenud end mitte sõltumatu ajakirjandusliku väljaandena, mis kajastab ühiskondlikke sündmusi erapooletult ja mitmekülgselt, vaid ideoloogilise manipuleerimise keskusena, mis lähtub varjatud eesmärgist kallutada emotsionaalse survestamise, pooltõdede ja valedega oma lugejate hoiakuid endale meelepärases suunas.

Lausa piinlik on Eesti Päevalehe 15. aprilli juhtkiri pealkirjaga “Moraalne veelahe”, milles on absurdsete väidete abil püütud luua illusiooni, nagu oleks homosuhete õiguslik tunnustamine perekonnana vajalik tagamaks Eesti julgeolekut ja näitamaks solidaarsust Ukrainaga.

Selline manipuleerimine, milles rakendatakse inimeste hirmud ja kannatused ideoloogilise propaganda teenistusse, ei ole enam mitte üksi maitsetu, vaid ka alatu ja solvav.

Mina keeldun osalemast niisugustes püüdlustes ühiskonnaga ideoloogiliselt manipuleerida, mistõttu välistan Teie poolt juhitud Eesti Päevalehe tellimise võimaluse.

Lugupidamisega,

/Teie nimi/

Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi aadress on urmo.soonvald@delfi.ee .

Saates kirja, edastage sellest palun koopia ka aadressile protest@saptk.ee , et teaksime, palju kirju on Eesti Päevalehe toimetusele läkitatud.

Seejuures innustan Teid, et võtaksite kirja saatmiseks hetke aega – see on vaid väike samm, mis võtab mõned minutid, ent kui seda teevad paljud inimesed, on sel oluline mõju.
Kindlasti tuleks kirjas säilitada lugupidav toon ja mitte laskuda emotsioonidesse.

Meie püüame aga teha jätkuvalt kõik endast oleneva, et poliitikud mõistaksid seda lihtsat tõsiasja:

kes iganes hääletab seaduse poolt, millega antakse homosuhetele õiguslik tunnustus perekonnana ja tõstetakse sellised suhted abieluga võrdväärsele tasemele, see peab arvestama paljude valijate toetuse kaotamisega – ja vastupidi: kes kaitseb abielu ja perekonna institutsioone ideoloogiliste rünnakute eest, see võib arvestada meie kultuuri alusväärtusi hindavate inimeste toetusega.
Teid tervitades,

Varro Vooglaid SAPTK juhatuse esimees

____________
Kirjutage palun ka Teie Urmo Soonvald´ile!
M.I.

7 kommentaari:

Anonüümne 16. aprill 2014, kell 15:28  

Lugupeetud Matti Ilves!

Jutt käib siiski INIMÕIGUSEST oma kooselu registreerida, mitte mingist eriõigusest. Keegi poliitik just ütles hästi – tegemist on seadusega, mis ei võta kelleltki midagi ära, vaid annab paljudele juurde!

Palun mõistke, et geid on täiesti tavalised Eesti inimesed, täpselt samasugused nagu teie. Ka teie lähedane, sõber või tuttav võib ola gei – kas te ütleksite sellest teadasaamisel igasugustest suhetest lahti? Ei tahaks uskuda.

Homoseksuaalsus on nagu vasakukäelisus – see on kaasasündinud ja seda ei saa muuta mitte mingisuguse ravi ega teraapiaga. Ja selleks ei ole vähimatki vajadust, sest inimene ju ei identifitseeri ennast läbi oma seksuaalsuse, vaid ikka millegi muu läbi – olgu selleks siis töö - panus ühiskonda, looming vms. Kui kaks üksteist armastavat inimest elavad koos, ja selle kooselu ka registreerida otsustavad, siis ei muuda see tavaliste heteropaaride jaoks mitte midagi. Olen ise ka hetero, ja ma ei tunne ennast kuidagi ohustatuna.

Kui te arvate, et homoseksuaalsus on inimese enda valik, siis palun püüdke meenutada – millal teie otsustasite hakata heteroks? Millal see hetk oli, kui te langetasite selle otsuse?

Kui te sellele küsimusele mõtlete, siis saate isegi aru, et sellist hetke inimese elus ei ole, kus ta valib poole. Loodus ei ole siin valikuvõimalust andnud.

Mõelge sellele.

Matti Ilves 16. aprill 2014, kell 16:29  

Ei nõustu teiega!
Homoseksuaalsus ei ole ainult kaasasümdinud, vaid selliseid inimesi on võimalik täiesti kasvatada. Saksamaal räägitakse juba lastele, et mis siis saaks kui kõik inimesed oleksid heterod, neid saaks sellel juhul lihtsalt liiga palju. Vaat kuhu on koer maetud.
Mõelge sellele, mis saab traditsionilise perekonna lammutamisega ja homopropagandaga seoses demograafilise kriisi käes vaevlevast eesti rahvast?
Muide, tänapäeval on homoseksuaalsus täiesti ravitav, kaasaegne hormoonteraapia pluss psühholoogiline ravi. Millegipärast on need andmed raskesti kättesaadavad ja peaegu salastatud, ning ravi praktiliselt ei teostata.

Anonüümne 16. aprill 2014, kell 17:19  

Traditsioonilise heteroperekonna reaalseks ohuks võib pidada vaid kolmandat heteroinimest, kelle tõttu üks osapooltest pere maha jätab. Ohuks perekonnale on ka alkoholism, uimastid, vägivaldsus... Põhjuseid on palju. Kas teie abielu satuks ohtu, kui kooseluseadus vastu võetaks? Ei tahaks uskuda. Usun, et elaksite samasugust elu edasi, ja tegelikult ei juhtukski mitte midagi. Demograafilist kriisi ei muuda antud seadus ei hullemaks ega paremaks, siin on muud tegurid tähtsamad. Või kui, siis ehk niipalju, et näiteks kui kaks koos elavat naist otsustavad lapse saada (kunstliku viljastamise teel - just nii, nagu seda teevad ka paljud lastetud heteropaarid), siis on neil kindlus, et registreeritud kooselu puhul on lapse tulevik turvalisem.

Homoseksuaalsust ei ole võimalik heterole külge "kasvatada". Ka lastele - mujal maailmas, kus geipaaride lapsendamine on lubatud, on seda teemat väga tõsiselt jälgitud ja uuritud. Järeldus on, et nendes peredes kasvanud lapsed ei muutu "keskkonnamõjude" tõttu homoseksuaalseks. Jällegi, mõelge enda kontekstis - kas teid oleks võimalik ringi kasvatada geiks? Vastus on - ei oleks. Keskkond kujundab vaid inimese suhtumist teistesse inimestesse.

Teie väide, et homoseksuaalsus on ravitav, ei vasta tõele. On küll erinevaid šarlatane ja usumehi kes selles vallas tegutsevad, kuid tavameditsiinis ei ole homoseksuaalsus diagnoos ega vaja ravi.

Matti Ilves 16. aprill 2014, kell 18:36  

Ma võiks tuua täpselt vastupidiseid andmeid, mis puudutavad ravi ja laste homodeks kasvatamist. Aga leian, et pole mõtet homopropagandistiga vaielda.

Anonüümne 16. aprill 2014, kell 21:41  

Vabandan, kui teile tundub, et minu jutt on "homopropaganda". See ei ole minu eesmärk, ma ei ole ise homoseksuaalne ja ma ei räägi ka kellegi teise, kui ainult enda eest. Teie kommentaar jäi EPL kommentaariumis silma, seetõttu ka siia sattusin.

Olen nõus, et diskussioon on vajalik, kuid see peaks olema argumenteeritud. Esitasin oma argumendid ja arvamuse. Kui rääkida vastuargumentidest, siis minul isiklikult kooseluseaduse osas neid ei ole, sest mind (abielus oleva heterona) see seadus lihtsalt ei puuduta. Aga mul pole midagi selle vastu kui sellest saavad kasu need, kellel hetkel see võimalus puudub.

Mul on tunne, et teie (ja ka paljude teiste kooseluseaduse vastaste) puhul mängib suurt rolli asjaolu, et te ei tunne isiklikult ühtegi inimest, keda samasooliste kooseluseadus otseselt puudutaks. Lihtsam on ju hukka mõista kui mõista, eriti võõrast inimest... Samas, ei ole tegemist mingite tontidega, vaid täitsa tavaliste inimestega kes käivad tööl, maksavad makse ja elavad oma elu.

Hea meelega loeksin teie väiteid kinnitavaid artikleid (ravi ja mõjutuse kohta) koos viidetega autorile ja algallikale. Saan ka oma väidetele viited juurde lisada, aga seda on võimalik teha alles homme. Head õhtut!

Matti Ilves 16. aprill 2014, kell 23:12  

Lõpetuseks toon teile siiski ühe artikli, kus on selgitatud sellise neomarksistliku propaganda päritolu ja eesmärke, mille ohver ilmselt olete:
http://rahvuslane.blogspot.com/2011/06/poliitkorrektne-sundtolerants-marksismi.html

Anonüümne 18. aprill 2014, kell 22:14  

Homod kalduvad suuresti
pedofiiliasse ja mind üritas poisipõlves nn gei vägistada. Ainult noored musklid päästsid!
Homoks saab lapsi pöörata just vägistamiste ja "kinkide" kaudu.
Hiina hukkab homosid ja keegi enam ei piuksu!
MI on õigus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP