RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. oktoober 2014

Ida-Euroopa ühines võitluseks Brüsseli kliimapoliitika vastu

Euroopa Liidu plaan 2030. aastaks kasvuhoonegaase kärpida on sattunud Ida-Euroopa riikide koordineeritud rünnaku alla. Vägesid juhib Poola.


Nagu kirjutab Financial Times, ähvardab konflikti tõttu kukkuda läbi neljapäeval-reedel toimuv kliimateemaline tippkohtumine.
Euroopa Liit on pannud ette, et riigid kärbiksid heitgaaside taset 1990. aastaga võrreldes 40 protsenti. Ida-Euroopa rahvad kardavad, et tööstuste kaasajastamist ei pruugita neile piisavalt kompenseerida.
«Ma ei arva, et see praegune diil sobiks. Kui midagi ei muutu, siis me lahkume laua tagant,» ütles Tšehhi Vabariigi Euroopa Liidu asjade riigisekretär Tomáš Prouza. «Numbrid lihtsalt ei tule kokku.»
Üha ühtsemalt seisavad «söeriigi» Poola seljataga lisaks tšehhidele ka Ungari, Slovakkia, Rumeenia, Bulgaaria, Läti ja Leedu. Vastasleeris on suurliikmed Suurbritannia ja Saksamaa eestvedamisel.
Ida-Euroopa okteti ametnikud pidasid omavahel regulaarselt videokonverentse ning nende saadikud Euroopa Liidus saavad kokku täna. Ühe saadiku sõnutsi seisab ees kõige keerukam tippkohtumine alates eurokriisi keeristest. «Mõlemad pooled on kaevikutes ja pommitavad teineteist,» ütles diplomaat.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP