RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 5. detsember 2014

See on meie ühine võit!

Täna kirjutan Teile veelgi suurema rõõmusõnumiga kui eelmisel korral.
Nimelt selgus eile õhtul Kadrioru lossis toimunud tseremoonial, et selle aasta Aadu Luukase missioonipreemia antigi meie suureks üllatuseks ja rõõmuks just meie sihtasutusele. 
Kes oleks seda osanud oodata pärast kogu seda laimu, sõimu ja hurjutamist, mida oleme viimastel kuudel pidanud taluma!?
Nagu ma oma tänukõnes eriliselt rõhutasin, on see erakordseks ja väga oluliseks tunnustuseks mitte ainult meile, kes me sihtasutuse tegevust igapäevaselt veame, vaid ka Teile ja tuhandetele teistele meie toetajatele, kelle usalduse ja panuse tõttu on sihtasutuse ülesehitamine üldse võimalikuks saanud.

Usun, et meie premeerimisega tunnustatigi eriliselt just seda, et meie püüdluseks on pingutada tõelise kodanikuühiskonna ülesehitamise nimel – ületades rahvuslikke, maailmavaatelisi ja poliitilisi eraldusjooni ning seistes kindlalt meid inimestena ühendavate ning aastatuhandeid meie kultuuri aluseks olnud üldinimlike tõekspidamiste eest ka siis, kui see toob kaasa ebamugavusi või rünnakuid.



Kokkuvõttes tahan ma Teid südamest tänada selle panuse eest, mille olete meie sihtasutuse ülesehitamisse andnud. Hindan seda väga kõrgelt, sest ilma Teie ja meie teiste heade toetajateta ei oleks me kindlasti selle märgilise tähtsusega verstapostini jõudnud.
Preemia andmine meie sihtasutusele süstib alandlikkust, sest meid valiti välja väga auväärsest seltskonnast. Ilmselgelt väärinuks preemiat ka teised laureaadid, kes annavad ühiskonnale väga palju ning on oma pühendumise ja sihikindlusega meilegi eeskujuks. Seepärast kutsun Teid tutvuma nende pühendunud inimeste püüdlustega ning võimalusel toetama ka neid:
Hille Tänavsuu vähiravifond Kingitud elu (vt siit )
– Vaesuse ja toidu raiskamise vastu võitlev Eesti Toidupank (vt siit )
– Tänavalaste probleemide leevendamisele pühendunud pr Inge Ojala-Pihlaja (vt siit )
– 41 aastat Tallinna Loomaaeda üles ehitanud hr Mati Kaal (vt siit )
– Hädas olevate perede ja laste abistamisele pühendunud Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus (vt siit )

 Ilmselt tahtis Aadu Luukase Sihtasutus preemia just meile omistamisega saata ühiskonnale sõnumi, et praegusel ideoloogiliste tõmbetuulte ajal on tõesti ülimalt oluline meelde tuletada ja rõhutada, mis on terve ühiskonna tõelised alusväärtused ehk see, mida ei tohi mingil juhul kiirete muutuste keerises kõrvale heita ega tagaplaanile tõrjuda.
Elementaarne ja samas ülehindamatult oluline tõde on see, et ilma terve ja tugeva perekonnata ei saa olla tervet ja tugevat ühiskonda, mistõttu peaks elujõulise perekonnakultuuri taastamine olema meie esimene rahvuslik ja riiklik prioriteet. Just selle teadvustamise nimel me töötamegi.
Lõpetuseks pean väga oluliseks tänada eraldi Aadu Luukase Sihtasutust julguse eest see preemia meile anda, sest kindlasti kaasneb selle otsusega neile üks jagu kriitikat ja hurjutamist, mis on pidevalt meie tegevust saatnud.
Mis puutub preemiaraha kasutamisse, siis siin on vastus lihtne ja selge: suuname preemiaraha ühemõtteliselt selleks, et meie liikumine kasvaks veelgi suuremaks ja tugevamaks ning et suudaksime seeläbi ehitada meile kallite väärtuste kaitseks võimalikult ulatusliku rahvaliikumise.
Nagu ma Teile hiljuti koos kalendriga saadetud kirjas kirjutasin, on meil eesseisvaks aastaks suured plaanid ning mul on nende elluviimisega seonduvalt kõrged ootused. Aga sellest kirjutan juba teine kord.
Rõõmsalt tervitades ja ilusat advendiaega soovides,

Varro VooglaidJuhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks


PS! Allpool on mõned olulisemad uudiskajastused:

– Postimehe video ja galerii (vt siit  ja siit )
– Rahvusringhäälingu uudislugu (vt siit )
– Rahvusringhäälingu ingliskeelne uudislugu (vt siit )
– Rahvusringhäälingu venekeelne uudislugu (vt siit )
– Delfi uudislugu (vt siit  ja siit )
– Tallinna TV uudislugu (vt siit )
– Kanal 2 uudislugu (vt siit )
– Varro Vooglaidi intervjuu Terevisioonis (vt siit )

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP