RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 29. jaanuar 2015

MATTI ILVES: UUS ÕIGUSKANTSLER

20. jaanuaril 2015 Riigikogu nimetas presidendi ettepanekul Ülle Madise uueks õiguskantsleriks. Madise töötas Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas riigiõiguse professorina ja viimati oli ta ka ametis presidendi õigusnõunikuna. Presidendi õigusnõunikuna töötades sidus Ülle Madise ennast tugevalt valitseva poliitkartelliga ja on ilmselt kursis kõikide ootustega, mida valitsejad tema nõrgukestele õlgadele veeretavad, nii et selle pakkumise vastuvõtmine oli täiesti teadlik valik.

Oma troonikõnes Riigikogus lausus Madise: "Põhiseadus ei tohi olla malakas, millega õiguskantsler või ka kohus ajab läbi omaenda maailmavaatelisi eelistusi" ja "Vikerraadio" teatel lisas veel, et tema ei hakka vehkima põhiseaduse malakaga...

Vaat, need kujundlikud väljendid ongi eriti märkimisväärsed, nüüd võime olla kindlad, et põhiseadusega edaspidi ei arvestata, muidugi on Ülle Madise targa naisena teadlik ka sellest, et seda polegi vaja teha, sest lähtuda tuleb vaid Euroopa Liidu õigusest ja seadustest, mis on meie põhiseaduse ülesed.
Eelnevad õiguskantslerid proovisid veel Riigikogule (näiteks riigikogulaste kuulumine ettevõtete nõukogudesse) ja valitsusele peale suruda teatud seisukohti toetudes põhisadusele, siis enam pole vaja seda karta.

Meie rahvusmeelsed kodnikaud peame aga kasutama veel kehtivat põhiseadust just malakana võitluses valitseva poliitkartelliga, sest muud polegi meile enam jäänud. Aga nüüd saab see veelgi raskem olema.

1 kommentaari:

Anonüümne 2. veebruar 2015, kell 09:29  

Ülle Madise teene on veel e-valimistesüsteemi väljatöötamine koos siis veel pisibroilerimõõtu Rõivasega. Nii et on end tänasele okupatsioonirežiimile igati tõestanud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP