RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. märts 2015

MATTI ILVES: MIKS ON VIIMASTEL EKREt LAIMAVATEL ARTIKLITEL KOMMENTAARIUMID SULETUD?

Toon alustuseks Eesti Ajalehtede Liidu online "Kommentaaride hea tava leppe": http://www.eall.ee/lepped/online.html
Lepe sõlmiti 2008. aastal ja juba siis said ajakirjanikud aru, et kommenteerimist ei ole nn. demokraatlikus ühiskonnas mõistlik piirata.

Põhjus, miks nüüd laimuartiklite kommentaariumid on suletud on väga lihtne, sest rõhuv enamus ininesi väljandaes toetust EKRE-le ja mõistis hukka ajakirjanikud, kes sellise lainukampaania algatasid ja tegid seda ilmselt poliitkartelli kuuluvate poliitikute nõudel.

Näiteks, ühe esimese DELFI laimukampaamia nimeta artiklil "EKRE noor riigikogulane: olid koonduslaagrid ja gaasikambri mängud, kuid "range" kord tõi Saksamaa sügavalt p**sest välja" sai kokku 491 kommentaari ja veel üks artikkel "Rõivas: kas fašismi õigeks rääkimine ja inimsusevastaste kuritegude naeruvääristamine on EKRE üldine seisukoht?" sai 562 kommentaari ja midagi ei ole teha, enamus neist on EKREt toetavad, toon vaid mõne juhusliku näite ühelt-kahelt kommentaaride anonüümselt leheküljelt (lühemad kommentaarid):

1."See EKRE peab ikka valus okas Reformierakonna tagumikus olema, et peaminister asunud EKRE vastasesse ristisõtta"
2."Kas tõesti otsitakse põhjuseid uusi poliitikuid mutta tallata? Kaevatakse luukeresid välja! Jõudu ja vastupidavust EKREle!"
3."Taavi kepsleb ühe jala pealt teise peale ja laulab kui lõoke "EKRE tegi! ERKE tegi!"
4."...on alustanud kooseluvastaste massiivset sildistamist. EKRE'le asutakse külge kleepima natsisilti."
5."EKRE valijad on fashistideks tembeldatud? Tänan peaminister! Laske aga samas vaimus edasi, ka rahval saab ükskord mõõt täis!"
Jne, jne...

Saan kartellipoliitikutest ja ajakirjanikest täiesti aru, sest ei tohi ju rahvas selliseid kommentaare lugeda ja seepärast on parem kommenteerimise võimalus üldse kõrvaldada. Nüüd on ilmunud ka ametlik seletus kommentaariumide sulgemisest ja üheks põhjuseks tuuakse seal, et EKRE kasutavat "palgalisi provokaatorid", lugege SIIT.

Aga kas see käib ka kokku "Kommentaaride hea tava leppega"?
Mis aga puutub nn. EKRE salongikõvulisusse, siis rahvas on nad leidnud sobivad olema ja poiitikute-ajakirjanike klähvimine ei muuda siin midagi.
Facebook, Merike Lillenberg: Nüüd rääkimine hõbe, vaikimine kuld

3 kommentaari:

Anonüümne 11. märts 2015, kell 14:37  

asoooo

Anonüümne 11. märts 2015, kell 15:59  

Naljakas on ka see, kuidas viimasel ajal meie säutsuv president uhkusega räägib, et eestlane on vähem kommenteerima hakanud (rahvas hakkab halvast kombest lahti saama). Samas on tehtud kommenteerimine järjest mõttetumaks,varem sai näiteks mõne teema all minna nädala pärast vaatama, kas mõni on osanud head nõu anda, nüüd mitte: Postimehe kommentaarid kustutakse järjest kiiremini,nüüd juba paari päevaga.

Anonüümne 14. märts 2015, kell 10:16  

Hale on vaadata, kuidas praegu käivad hambutud koalitsiooniläbirääkimised -laua taga istuvad põhiliselt needsamad jõud, kes riigi haletsusväärsesse seisu on viinud. Ja meedia tipsib sabarakuna järel.Kui juba välissaatkonnad peavad info saamiseks korraldama kohtumisi otse allikatega ,sest ei usalda ajakirjandust (Madisoni juhtum),siis peaksid meediaväljaanded silmad peast häbenema.Meie riigikese olukord haiseb igast otsast vaadatuna.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP