RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 17. mai 2015

BBC: Islamiriik smugeldab oma võitlejaid paadipõgenikena Euroopasse


Terroriorganisatsioon Islamiriik (tuntud ka kui ISIS ja ISIL) smugeldab paadipõgenike lipu all Euroopasse oma võitlejaid, hoiatab Liibüa allikas uudistekanali BBC vahendusel.

Valitsuse nõuandja Abdul Basit Harouni väitel saadavad smugeldajad ISILi võitlejad koos ülejäänud immigrantidega Vahemerele, kust Itaalia ja Hispaania piirivalvurid nad seejärel päästavad ning paadipõgenikena vastu võtavad.
Harouni sõnul põhineb tema informatsioon paadiomanike tähelepanekutel Põhja-Aafrika rannikul, mida kontrollivad praegu mässulised. Tema sõnul lubab Islamiriik smugeldajatel jätkata, nõudes selle eest aga 50 % nende sissetulekust.
ÜRO hinnanguil on ainuüksi viimase viie kuu jooksul üritanud Vahemerd ületada enam kui 60 000 inimest. Umbes 2000 inimest on sama perioodi jooksul leidnud oma märja haua.
 

 Islamiriigi võitlejad Vahemere rannikul asuvas Liibüa linnas Dernas Foto: AFP

Harouni ütles usutluses raadioprogrammile BBC Radio 5 Live Investigates, et Islamiriik kasutab inimsmugeldajate abi, kuna Euroopa politseinikel ei ole võimalik tuvastada, kas merelt päästetute näol on tegemist Islamiriigi võitlejate või tavaliste paadipõgenikega.
Tema sõnul istuvad džihadistid aga tihti migrantidest eraldi ja ei ole eluohtliku mereületuse pärast hirmul, kuna nad „elavad Islamiriigile sajaprotsendiliselt“.
Nõuniku hinnangul on äärmuslastel plaanis Euroopas läbi viia rünnakuid.
Häirekella on siiski löödud ka varem. Euroopa piiriületusagentuur Frontex hoiatas juba selle aasta algul, et on tõenäoline, et välisvõitlejad kasutavad ebatavalisi migratsiooniteid, sealhulgas paadipõgenikena Euroopa rannikul maabumist.

Islamiriik, kes on varem keskendunud Süüria ja Iraagi aladele ning seal ka kalifaadi välja kuulutanud, on viimastel kuudel aktiviseerunud ka Muammar al-Gaddafi kukutamise järel sisemisest konfliktist haaratud Liibüas.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=71490747

1 kommentaari:

Anonüümne 18. mai 2015, kell 08:52  

video pagulasprobleemi kohta.
https://www.youtube.com/watch?v=jmziFbdCRyc



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP