RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 15. mai 2015

MATTI ILVES: SUURBRITANNIA VALIMISTEST

Suurbritannia valimistulenused olid üllatavad, sest konsrvatiivid said enamuse parlamendi alamkojas, see tähendab, et David Cameron jätkab Ühendkuningriigi peaministrina, ning ei vaja enam oma senist koalitsioonipartnerit liberaale, kes said hävitava kaotuse osaliseks.

Nüüd on täiesti selge, et Cameron täidab oma lubaduse korraldada 2017. aastal referendum Euroopa Liitu kuulumise üle. Milline tuleb rahvaküsitluse tulemus on praegu keeruline arvata, see sõltub Cameron´i läbirääkimistest Euroopa Liiduga, siiani on Euroopast kostnud kindlaid sõnumeid, et brittidele ei tehta mingeid erandeid. Sellisel puhul võib uskuda, et Suurbritannia lahkub liidust.
Aga selles ei saa ka kindel olla, sest paistab, et praegu tehakse neile erand ja nad ei pea võtma vastu vähemalt esimesi kvoodipagulasi! Pagulaste suur arv ongi seal referendumi põhiküsimus, neid on juba üle 20. protsendi, teistes vanades osariikides umbes 10 %. Prantsusmaa kohta andmed puuduvad, kuna pagulasi loetakse kõiki prantslasteks.

Briti valimised on kummalised, sest kohad parlamendis ei sõltu üldse sellest kui palju parteidele hääli antakse. Parlamenti pääseb vaid valimisringonna võitja.
"Postimees": "Näiteks liberaalid said seekord 2,3 miljonit häält ja vaid kaheksa kohta, kui SNP (Scottish National Party, M.I.) sai 1,4 miljonit häält ning 56 kohta. Radikaalne UKIP pälvis veelgi enama, 3,8 miljoni valija toetuse – see tõi aga neile vaid ühe parlamendikoha." Šotlasi on süüdistatud juba ka natsionalismis, kuna teised partied ei pääsenud seal üldse "löögile".
Foto, Reuters: Tagasiastumisest teatamine

Meid huvitab muidugi Ühendkunigriigi Iseseisvuspartei (UKIP) käekäik - parlamenti saadi vaid üks koht, kuid võideti siiski 3,8 miljoni valija toetus, mis on tunduvalt parem tulemus kui eelmisel korral. Kurb on see, et parlamendist jäi välja ka erakonna liider N. Farage.
Seega oli Nigel Farage valimistulemuse üle täiesti pettunud ja lubas kohe parteijuhi kohalt lahkuda. Öeldes: "Olen ehitanud selle partei üles nullist ja see on midagi, mis sõna otseses mõttes on domineerinud läbi mu elu, seitse päeva nädalas 20 aastat. See on kahjustanud minu ärisuhteid, peret ja kõike. Mul ei ole olnud korralikku puhkust alates oktoobrist 1993", "The Thelegraph".
UKIP Rahvuslik täitevkomitee lükkas aga tagasiastumisavalduse tagasi ja palus Nigel Farage´l jätkata erakonna juhtimist. Seetõttu on Farage sunnitud jätkama. Ta tegutseb edasi ka Euroopa Parlamendis (Briti valimised E Parlamenti võitis UKIP 27 protsendiga), kus tema sõnul pidi olukord olema nagu põrgus(!) ja sellele tuleb vastu hakata.

1 kommentaari:

Anonüümne 15. mai 2015, kell 18:18  

See jutt on küll täiesti mööda. Cameron pole mingi konservatiiv vaid vihast lolliks läinud kultuurimarksist. Härra pidas hiljuti kõnet ning lausus

"""..Cameron will tell the NSC: “For too long, we have been a passively tolerant society, saying to our citizens: as long as you obey the law, we will leave you alone.....""

Sealmaal on üsna rängad vihaseadused aga nüüd tuleb välja, et liiga kaua on talutud olukorda, et inimesi ilma seaduse rikkumiseta represseerida ei tohi

The measures would give the police powers to apply to the high court for an order to limit the “harmful activities” of an extremist individual. The definition of harmful is to include a risk of public disorder, a risk of harassment, alarm or distress or creating a “threat to the functioning of democracy”.

Pange nüüd hoolikalt tähele. Kui mõni neeger või homo ütleb, et paljas Sinu olemasolu on temale kui vähemusele kiusamisrisk et siis risk of harassment, siis tirib politsei Su kohtusse ning kõige õiglasem kultuurimarksistlik kohus otsustab Lenini ja Stalini vaimudelt valgustust saades, kas sina võid kunagi tulevikus homoseksuaali kiusama hakata ja Sind tuleks igal juhul vangimajja pista. Isegi vasakäärmuslikud Guardiani kommentaatorid tunduvad olevat ära ehmatatud. Artikkel sonib küll islamiekstremismist aga ma ei viitsi siin selgitama hakata, mida progressiivses Euroopas ektremimsmi äärmusluse viha ja muu säärase all tegelikult mõeldakse
http://www.theguardian.com/uk-news/2015/may/13/counter-terrorism-bill-extremism-disruption-orders-david-cameron



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP