RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. mai 2015

Valitsuse näitas maksupaketi heakskiitmisega, et ei esinda kedagi peale iseenda

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 08.05.2015

Valitsuse näitas maksupaketi heakskiitmisega, et ei esinda kedagi peale iseenda
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kavatseb jätkata aktiivset kampaaniat maksutõusude takistamiseks nii parlamendis kui avalikkuses, kuna plaanitavad maksutõusud kahjustavad nii reakodanikke, ettevõtlust kui lõppkokkuvõttes ka riigi enda tulu.
„Toonitame veelkord, et mitte ükski võimuerakond ei lubanud enne valimis taolisi maksutõuse, seega ei ole nende kehtestamiseks mandaati, tegemist on silmapaistvalt halva poliitilise kultuuriga,“ ütleb erakonna aseesimees ja rahanduskomisjoni liige Martin Helme.
„Maksutõusud toovad keskmisele perele kaasa märkimisväärselt suuremad igakuised kulud, kui mistahes koalitsiooni lubadused hüvede näol. Kasvab mitte ainult sõidukulu nii era- kui ühistranspordis vaid ka kodukütte kulu, aga samuti toidukorvi ja kõige muu hind. Toit, kodusoe ja bensiinikulu moodustab aga keskmise pere eelarvest absoluutse enamuse, kui kõik need korraga kasvavad, tähendab see inimeste ostujõu järsku vähenemist.“
Riigieelarve laekumiste seisukohalt on oluline, et planeeritavad aktsiisitõusud kahjustavad eesti majandust, väike- ja maaettevõtete surve alla jäämise tõttu on oodata tööpuuduse kasvu, Eesti konkurentsivõime halvenemise tõttu on oodata ekspordi kahanemist, mis tähendab samuti töökohtade kadu. Kaugemas plaanis halveneb meie investeerimiskliima. Käibemaksu tõstmise tõttu turismisektoris on oodata väga olulise eksportiva majandusharu löögi alla jäämist. Seega on oodata suurema maksutulu asemel hoopis maksulaekumiste vähenemist ning riigieelarves mitmete kuluridade (transpordi doteerimine, operatiivsõidukite kütusekulu, avalike hoonete kütmine) suurenemist, samuti on selge risk, et suurenevad mitmed tööpuudusest tingitud riigieelarvelised kulud sotsiaalsfääris. „On oht, et maksutõusude tagajärjel antakse küll tugev hoop eesti majandusele, kuid reaalset eelarvetulude kasvu ei tulegi,“ selgitab Helme.
Olukorras, kus praktiliselt mitte ükski ühiskonnagrupp ei võida plaanitud maksutuludest jääb Konservatiivsele Rahvaerakonnale täiesti arusaamatuks, miks valitsus avaliku arvamuse, varasemate lubaduste ja majandusloogika vastaselt ikkagi jätkab maksupaketi läbi surumist. „Meie jaoks on ilmne, et praegune valitsus ei esinda Eestis sisuliselt mitte kedagi peale iseenda. See ei ole eesti rahva huvide eest seisev valitsus,“ ütleb Martin Helme.

Allikas: http://www.ekre.ee/valitsuse-naitas-maksupaketi-heakskiitmisega-et-ei-esinda-kedagi-peale-iseenda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP