RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 1. juuni 2015

Harri Kingo: Käsu korras pole armastada võimalik

Töötades Perekonnaseisuametis nägin palju paare, kus pooled olid eri rahvustest, eri kontinentidelt ja eri kultuuridest ning religioonidest. Neil oli lootust kokku jääda ja kohaneda uues ühiskonnas, kumma kodumaal nad ka edasi elada ei otsustanud - kas Eestis või võõrsil. Sest nad armastasid. See - koos olemine ja kokku jäämine armastusest - see on see tee, kuidas toimub loomulik, kui soovite - looduslik integratsioon eri rahvaste ja rasside vahel. Nii integreeruvad näiteks reaalselt ja tõeliselt siinsamas ja meie kõigi silme all eestlased ja venelased - ja selliseid eesti-vene abielusid oli palju.

Mingi hulga immigrantide üleöö vastuvõtmine ja kohustus neid sallida, isegi armastada on nagu... kohustus abielluda ja elada koos võhivõõraga. Käsu korras pole armastada võimalik - pigem tekitab see enamat seesmist vastuseisu, mis võib mingis olukorras lahvatada. Loomuliku asjade kulgemise arutu forsseerimine saab tuua vaid õnnetust, ja mitte kunagi õnne.

Näib aga, et kõik on otsustatud - me oleme mehele pandud. Sest lunaraha 43 miljonit € on ju kätte saadud (peaminister Taavi Rõivase teatel). Sellega on antud nõusolek, millest on võimatu taganeda. Lunaraha summa 43 miljonit ütleb, et on ka täpselt teada, kui suur on tulijate arv - ma ei usu hetkekski, et EL jagab meile kümneid miljoneid vaid Taavi Rõivase ilusate silmade alusel. Raha jagatakse siiski lähtudes saabujate arvust.

Raha andmine enne igasuguseid arutelusid ja ametlikke kokkuleppeid on aga sisuliselt meile kohustuse loomine. Et me raha juba vastu võtsime, see on meie reaalne nõusolek ja edasine allumine EL tahtele. Taas ei küsitud eesti rahvalt tema arvamust - rahapaki raskus kaalus meie valitsejate avatuse ja aususe üles.

Mida ka meie valitsejad oma "tulevastest vaidlemistest", "koostatavates analüüsidest" või "veenvatest argumentidest" meile ka ei jutustaks - suumma 43 miljonit ütleb mulle selgelt: me andsime nõusoleku sel hetkel, kui raha vastu võtsime ja me teame täpselt, kui palju ja mis aja jooksul neid saabujaid on siia tulemas. Asi on otsustatud. Teadmata on veel vaid tulijate täpne arv ja saabumise aeg. Meie valitsus aga juba teab sedagi. Näis, millal ta selle meile välja julgeb öelda. Ilmselt vaikitakse veel, sest loodetakse enne täpsete numbrite väljaütlemist meie meelt muuta - meid meie uut Aafrika peigmeest armastama rääkida.

Vana komme oli, et enne abiellumist läheb pruut ja nutab üksinda tagakambris. Nutab taga oma vaba ja muretut neiupõlve. Näib, meie rahva ajaloos on see aeg nutta saabunud.

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 1. juuni 2015, kell 13:17  

Oh, jätke, Harri Kingi, idealiseerimast!Meie kõrvalmajas elas pere -eesti mees, vene naine -õigemini naise ema oli venelane,igapidii"integreerunud"eesti meeste kaudu. Ja siis tuli "laulev revolutsioon" Ja ennäe ilmaimet -see naine irvitas avalikult eestlaste vabaduspüüete üle, eriti nalja tegi talle see "laulev" osa asjast. Seega, Mart Helmel on õigus -ei integreeru nad midagi, õpetavad veel sega-lapsi eestlust põlgama. Nägime seda näitest elust enesest ja otse nina all.Võõras element liigub suguseltsis vanematelt lastele -see on sulatõsi



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP