RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 4. juuni 2015

MEIE VALIK PAGULASTE SUHTES

Olen 21-aastane Ida-Virumaalt pärit noormees. Isa poolt soomlane, ema poolt eestlane. Olen kasvanud üles linnas, kus 16,1% elanikkonnast on eestlased. Olen saanud peksa sellepärast, et räägin eesti keelt ning pean end eestlaseks. Mu sõbrad on saanud peksa sellepärast, et on eestlased. Olen näinud, kuidas Eesti lippe tiritakse majade seinalt maha, kuidas eestlaste autosi ähvardatakse põlema panna, kuna nende salongis on Eesti lipud. Mulle on otse öeldud, et Eesti saab kunagi taas Venemaa osaks, ning et see praegune iseseisvus on vaid ajutine.

Kas ma vihkan sellepärast venelasi? Ei. Mul on lapsepõlvest saati olnud puhast vene päritolu sõpru, sõpru kelle üks vanematest on venelane ning üks eestlane. Mul on olnud vene rahvusest tüdruk. Mul puudub igasugune viha, kui selline venelaste vastu. Miks? Kuna ma olen piisavalt tark, et mitte vihata tervet rahvust üksikindiviidide tegude tõttu. Ma ei vihka isegi neid venelasi, kes kõiki neid eelnimetatuid tegusi on korda saatnud. Ma saan aru, et pidev propaganda surve, halb majanduslik olukord ning kodune kasvatus mõjutab lapse väärtushinnanguid ning tema maailmavaadet, seda sama maailma vaadet mis saadab teda ka tema täiskasvanu ikka. Võiks arvata, et ma pooldan seetõttu pagulaste sissevõtmist Eesti poolt.

Ei, ma ei poolda seda. Ma olen sellele täielikult vastu. Miks? Esiteks peaksin ära mainima meie majanduslikud probleemid. Statistikaameti andmetel elas 2013. aastal suhtelises vaesuses 22,1% Eesti elanikkonnast ehk 288 600 inimest ja absoluutses vaesuses 8% elanikkonnast ehk 104 700 inimest. 30% elanikkonnast elab vaesuses. Ma ei usu, et need numbrid viimase kahe aasta jooksul tunduvalt muutunud oleks. Peaaegu 30 protsenti Eesti täiskohaga töötavatest inimestest saab tasu alla 500 euro kuus kätte, nad elavad palgavaesuses. Need on inimesed, kes on Eestis terve oma elu elanud ega ole suutnud leida kõrgemini tasustavamat tööd. Nüüd tekib küsimus. Miks keegi arvab, et totaalselt erinevast kultuuri ruumist, range usuga araabia või inglise keelt kõnelevat pagulast on võimalik rakendada Eestis tööjõuna? Eriti veel siis, kui see on läbi kukkunud suurriikides nagu Saksamaa, Suurbritannia, Prantsusmaa, Itaalia ning ka kõigis põhjamaades. Mis on Eesti eelis? See, et meie elankkond koosneb niigi juba umbes 30% sisserännanutest, meie ateismile kalduv arusaam religioossetest küsimustest, meie Lääne-Euroopale iseloomulik elukallidus ning Eestile omased madalad palgad? Meie väga raskesti õpitav keel? Mis paneb kellegi arvama, et Eesti suudab pagulased oma ühiskonda integreerida ning meil ei teki samasuguseid probleeme nagu teistel maadel, kes on pagulasi massiliselt sisse võtnud? Me pole isegi venekeelset elanikkonda suutnud Eesti ühiskonda integreerida, kuigi meie kultuuril, rahvustel ning ajalool on nii palju ühist. Kui suur on see võimalus, et meil see Aafrikast pärit pagulastega õnnestub?

Teine veelgi tähtsam aspekt on Eesti rahva ning kultuuri püsimajäämine. Eestis elab alla miljoni eestlase. Meie iive on negatiivne, rahvastik vananeb ning toimub massiline väljaränne. Parandame selle probleemi pagulaste sissevõtmisega? Kuidas aitab võõra rahva ning kultuuri sisse toomine Eestisse säilitada eesti rahvast ning tema kultuuri? See ei aitagi, see otseselt kahjustab seda. Eesti iive tõstmist ning elatustaseme paranemist ei saa ega tohi asendada massilise immigrantide sissevõtmisega, vähemalt mitte siis, kui sinu eesmärgiks on Eesti rahva ning kultuuri püsimajäämise kindlustamine.

Kolmandaks, kes saab kasu, milline probleem laheneb? Kas pagulaste Euroopasse sissevõtmisega väheneb või kasvab nende rändesurve Euroopasse? Kas need konfliktid, mille tõttu nad selle teekonna ette võtavad saavad lahenduse tänu nende Euroopasse lubamisega? Ainus probleem mis hetkelist leevendust, mitte lahendust saab, kui samas tõsiseid probleeme sihtriikidele tekitab on Aafrikast pärit immigrantide surve Lõuna ning Lääne-Euroopale. Kas Eesti ning teised veel Aafrikast pärit massiimmigratsiooni küüsist pääsenud riigid peaksid nüüd panema end samasugusesse olukorda, (tõenäoliselt veel hullemasse olukorda) nagu on immigrantidega kimpus olevad riigid endaga teinud? Mis põhjusel? Kas Eesti rahvas tahab seda, või tahavad seda osad poliitikud, kellel on vaja näidata enda „solidaarsust“ üles Brüsseli suhtes? Laheneb, või vähemalt leeveneb nende pagulaste olukord. Ma saan aru, nende olukord on väga raske, nad on kaotanud kodud,lähedasi, pidanud kannatama sõda, nad ei tea mis neid ees ootab. Ma tunnen neile inimlikult kaasa, ma ei ole rassist ega vihast pulbitsev empaatia võimeta inimene. Samas on mul ka piisavalt ratsionaalset mõtlemist, et aru saada, et Eesti ei oleks mingi erand, ning samasugused sündmused, nagu teistes massiimmigratsiooni riikides on toimunud, hakkavad ka Eestis toimuma. Ka mina tahan ning olen nõus neid aitama, mitte lihtsalt oma rahvale ning riigile kahjulikul moel, mida nende Eestisse sisse võtmine paratamatult on.

Palun mõtle enne kainelt järele, kui oma suhtumise pagulaste sissevõtmise suhtes kujundad. Paljud proovivad rõhuda su empaatiale, kasutada ära sinu kaastunnet oma poliitiliste ning maailmavaateliste eesmärkide läbi surumiseks. Teised kasutavad hirmu, hirmu, et jääme ilma julgeoleku toetuseta teiste EL-maade poolt. See on asjatu hirm, Euroopa Liit ei ole NATO ning pagulaste küsimus ei saa kunagi olema põhjuseks, mis jätaks Eesti ilma sõjalise abita teiste riikide poolt. Võiks öelda, et ka mina kasutan hirmu, või vähemalt tunnen seda ise, vahe on ainult selles, et see on õigustatud. Ma olen näinud, mis on juhtunud Rootsi ning Soomega. Lugenud statistikaid kuritegevuse, sh. vägistamise mitmesajaprotsendilisest kasvust, artikleid kohtus naervatest moslemitest, kelle väitel nad võivadki uskumatuid põlisrahvaid peksta ning tappa, kuna koraan lubab seda. Ära ole sinisilmne ning tee oma otsust immigratsiooni propageerijate väidete ning emotsioonidele rõhumise alusel. Praegune on vaid algus, see ei ole ühekordne paarisaja pagulase sisse võtmine, see on Euroopa Liidu poliitika, mis on kestnud ning jääb edasi kestma kuniks sellele täielikult vastu hakatakse ning sunnitakse lahendusi otsima. Pagulaste ning heaoluimmigrantide massiline sisselaskmine Euroopasse ei ole lahendus, see on probleem. Sul on valida, kas üritad seda probleemi lahendada või toetada selle jätkumist. Ma loodan, et teed Eesti rahva ning Euroopa jaoks õige valiku.

Allikas: http://www.estoniananonymous.tk/2015/05/meie-valik-pagulaste-suhtes.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP