RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. august 2015

Vambola Paavo: Nagu mägra maja päriselus

Suve läbiv teema on pagulased. Migrantide tulv ei näita taandumise märke ja probleemid aina süvenevad. Hiljuti sattusin Saksamaal jälgima sealseid telekanaleid, peeti tuliseid debatte ja räägiti otse ning keerutamata.
Heaoluühiskonna alamad nõudsid karmimaid piiranguid asüülitaotlejatele. Rahva mõõt on täis. Tavakodanike mõtted on ühed, valitsejatel aga teised. Angela Merkel jutlustab igikestvast solidaarsusest, samal ajal kui sakslastel on hari kõigest punane. Turvalisusega harjunud Günther või Liselotte muretsevad enam lastelaste pärast. Kas neil on jätkuvalt turvaline? Terve elu tööd rüganud sakslane ei suuda harjuda, kui Aafrikast tulevad mugavus- ja lodevuspõgenikud ei suvatsegi midagi iseseisva elu tarbeks ette võtta.

Südamevalutajad

Almust paluda on lihtne, käsi pikal oodatakse, millal varjupaigas rahapakk kätte antakse ja toit suhu pistetakse.
Hiljuti küsis eravestluses üks Tartumaa perearst, kas ajakirjanikud tõesti ei tee midagi ja võtavad teema kohta suu vett täis. Tublil tohtril oli mure rahvuse ja riigi tuleviku ning selle kestvuse pärast. Kinnitasin talle, et teemat hoitakse orbiidil ja temasuguseid südamevalutajaid on palju.
Pagulastega maadleb kogu Euroopa. Maitseme liberaalse pagulaspoliitika mõrusid vilju. Õhtumaa kõrged ametnikud elavad oma maailmas. Nende elu on turvatud, tööle ja koju sõidetakse politseieskordi saatel. Kodud asuvad eliitrajoonides, kaugel migrantide linnajagudest.
Tavaline sakslane või belglane peab metroos või kaubakeskuses taluma võõraste laaberdamist. Heal juhul piirdub kõik kõõrdpilguga, halvimal juhul võid saada nuga. Ajab vihaseks, kui võõrad ei arvesta kohalike kommete ja väljakujunenud tavadega. Nad käituvad nagu oma kodus.
See tuletab meelde populaarset laulu „Mägra maja“. Vapper mäger pakkus heas usus ulualust, ent kärarikkad külalised tõstsid ta viimaks lageda taeva alla. Me ei taha, et sündmused nii areneksid.
Minule oli viimane piisk, kui mustanahalised Lõuna-Rootsis Eesti rahvatantsijaid ründasid. Kultuurisaadikud pidid tumedate jõudude eest põgenema. Humaanne Rootsi politsei vaatas rahulikult pealt ega teinud midagi tantsijate kaitseks. Võit jäi loomulikult „mäkradele“.

Solidaarsus?

Kõrge Soome piirivalveametnik tõdes hiljuti, et piir Vahemerel ja Põhja-Rootsis ei pea. Itaalia ei kontrolli ammu merepiiri Vahemerel. Nüüd tõstab Kreeka käed ja palub abi. Midagi päris hullu on lahti.
Õhtumaale tulijad ründavad jõuliselt ühe suveräänse Balkani riigi piiripunkti. Makedoonia politsei lasi käiku küll kumminuiad ja pisargaasi, aga see ei aidanud. Rinnaga murtakse endale Euroopasse teed. Brüsseli jutlustajad uinutavad jätkuvalt solidaarsuse ja abikäe ulatamisega.
Eestis on tavaks sildistada neid, kes ei mõtle valitsejatega ühes rütmis.
Kristiina Ojuland ja perekond Helmed on tembeldatud rassistideks, kui nad julgevad midagi üliliberaalse pagulaspoliitika kohta öelda. Peaminister Taavi Rõivas räägib Tallinnas ühte, Brüsselis laseb alandlikult kõrvad lonti ja ütleb: ”Yes, sir!”
Balti riikidest käitub kõige julgemini Leedu, teatades, et nad võtavad vastu põgenikke Süüriast ja ainult kristlasi. Stenbocki majas kardetakse selga sirgu lüüa. Meil võtavad ekraanil ja leheveergudel sõna lapseohtu pagulasabi tegelased, kes õhinal räägivad, kuidas me ise kunagi abi vajasime.

Allikas: Ax L Fallada, Facebook

2 kommentaari:

Anonüümne 29. august 2015, kell 13:17  

http://novorus.info/news/economy/34765-v-ukraine-startovalo-planovoe-unichtozhenie-pensionerov.html. https://www.google.ru/?gws_rd=ssl#newwindow=1&q=%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%87%D1%82%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0

Unknown 4. september 2015, kell 01:00  

no täitsa hirm on nahas,nende temperament lämmatab kõik kommete jne katsed



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP