RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. detsember 2015

MATTI ILVES: ISISe NAFTA LIIGUB LÄBI TÜRGI MAAILMATURULE

Siin tuleb juttu kõige kiivamalt hoitud ja varjatud saladuset Lääne ning ka meie meedia poolt. Nimelt toetab NATO liige Türgi, üks meie liitlasi, Islamikalifaati nafta saatmisel maailmaturule ja sellega toetatakse otseselt ka islamiterrorismi.

Vene telekanalid räägivad pea igapäevaselt läbi Türgi suure osa ISISe nafta jõudmisest türklaste sadamate kaudu maailmaturule. Need saated on sageli illustreeritud satelliitidelt pildistatud fotodega. Nägin televiisorist, kuidas Venemaa välisminister Sergei Lavrov andis üle USA kolleegile materjalid selliset Türgi tegevusest, riigisekretär John Kerry lubas neid materjale uurida ja siis vastata.
Vastus tuli ülltavalt kiirelt juba mõne päeva pärast, ning teatati, et läbi Türgi läheb vaid "väikestes" kogustes ISISe naftat!
 ISISe nafta on jõudnud Türki (suurendamiseks klikkige pildil)

Tavaliselt lükkab läänemeedia sellised väited ümber kui lihtselt Vene propaganda. Nüüd aga valitseb imelikul kombel täielik vaikus, kas see ei ole kahtlane? Selline käitumine tundub lihtsalt olema tõe varjamine. Õnneks on aga internet veel vaba ja isegi sellistest varjatud operatsioonidest on võimalik infot saada ning mitte isegi Vene allikatest.

Nüüd on selgunud, et NATO toetab kummalisel kombel sellist ebaseaduslikku ISISe naftakaubandust Iraagilt ja kurdidelt varastatud naftaga. Ameeriklased teatasid (Washington, DC 12/02), et saadavad raketitõrjesüsteemid,  toetamaks Türgi õhukaitset piiril (kas ainult?) Süüriaga.
Tügi on juba sõjaliselt kohal ja tunginud Iaaki selle valitsuse protestidest hoolimata, et kaitsta trassi, mille kaudu liigub ISISe nafta Türki. Arvan, et venelaste pommitaja allatulistamine oli seotud selle naftaäriga, sest Venemaa asus pommitama neid naftat Türki vedavaid lõputuid autokolonne.
ISISe nafta jõuab maailmatugudele Betmani naftatöötlemistehase ja Kagu-Tügi sadamate kaudu, mis asuvad Adana provintsis.
Türgi kaudu liikuva ISISe nafta väärtus on hinnanguliselt 50 000 000 kuni 100 000 000 $ ühes kuus. Ilma sellise rahata oleks Islamikalifaadil raske ülalpidada sõjalist ageressiooni ja terroristlikku tegevust üle kogu maailma.
Türgi saab sellise naftaäri pealt ka korralikult ISISe poolt makstud ja kuulda on, et äriga on seotud lausa presidendi Recep Tayyip Erdogan´i vend.

Üks kasutatud allikas: http://warisacrime.org/content/nato-defending-turkey-%E2%80%93-isis-oil-trade

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP