RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 12. veebruar 2016

Henn Põlluaas: Eestil puudub rahvuslikest huvidest lähtuv välispoliitika

Välisministri kord aastas Riigikogu ees peetavast ettekandest võiks oodata põhjalikku ülevaadet Eesti riigi välispoliitika eesmärkidest, ent Marina Kaljuranna kõnest ei õhkunud midagi muud peale vaimse kapitulatsiooni, leiab Riigikogu väliskomisjoni liige Henn Põlluaas Konservatiivsest Rahvaerakonnast.

„Saime ülevaate olukorrast, aga sellega ei kaasnenud ei analüüsi olukordade põhjustest, nende tekkest ega arengust. Me ei kuulnud paraku Eesti riigi konkreetseid seisukohti olulistes küsimustes nagu koostöö Balti riikide, Põhjamaade ja Ida-Euroopa riikidega, ega ka mitte teid, kuidas eesmärkideni jõuda,“ ütles Põlluaas.

„Me ei kuulnud kordagi kahte sõna: “rahvuslikud huvid”. Võib-olla Kaljuranna arvates meil ei olegi neid. Ettekandest jäi mulje, et Eestil oma iseseisvad välispoliitilised huvid puuduvad.“
Põlluaasa sõnul kuulsime palju Euroopa Liidu eesmärkidest, solidaarsusest ja liberaalsest väärtussüsteemist.
„Ent kas meil on solidaarsuse juures ikkagi ka mingisuguseid oma arvamusi, oma seisukohti, nägemusi sellest, milline on see liberaalne väärtussüsteem, mille me peaksime tingimusteta omaks võtma. Kas see tähendab seda, et me peame hülgama kõik senised väärtussüsteemid? Kas me peame hülgama perekonnaväärtused, rahvusriikluse?“ küsib Põlluaas.

„Kaljuranna väide, et massimigratsioonist rääkijad eksivad või eksitavad inimesi, on skandaalne ja näitab seda, et roosad multikulti-prillid takistavad välisministril Euroopas toimuvaid protsesse selge pilguga nägemast. Euroopasse võib sel aastal saabuda üle kahe miljoni Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika immigrandi ehk poole rohkem kui mullu.“

Põlluaasa sõnul tundubki Eesti praegune välispoliitika olevat Euroopa Liidu peavooluga kaasaujumine ja oma rahvuslike huvidega mittearvestamine.
„Peale piirilepingu ja okupatsioonikahjudest loobumise – ja ma ei tea, millele tänane valitsus oma allkirja annaks – on küsimus selles, kas me tahame ise otsustada oma asjade üle, olla peremees omaenda kodumaal, määrata oma rahva ja riigi tulevikku. Või tahame olla kuulekad kaasajooksjad, käsutäitjad, teiste riikide ja rahvaste huvide elluviijad. Mina eelistan olla peremees omaenda kodumaal ja ma olen kindel, et seda eelistab ka terve Eesti rahvas,“ ütles Põlluaas.

Allikas: http://uueduudised.ee/henn-polluaas-eestil-puudub-rahvuslikest-huvidest-lahtuv-valispoliitika/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP