RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 21. juuni 2016

Henn Põlluaas: topeltkodakondsus kujutab Eestile julgeolekuohtu

Henn Põlluaas

Henn Põlluaas   Foto: Ilmar Saabas

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ei poolda topeltkodakondsuse sisseseadmist. EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas on seisukohal, et topeltkodakondsus kujutab Eestile julgeolekuohtu.
"Topeltkodakondsus kujutab Eestile, arvestades meie erakordselt suurt välispäritolu elanikkonna ja Vene Föderatsiooni kodanike arvu, selget julgeolekuohtu, mis on eriti aktuaalne tänases geopoliitilises olukorras," teatas Põlluaas pressiteate vahendusel.

Põlluaas rõhutas, et kodakondsus ei anna mitte ainult õigusi, vaid paneb ka kohustusi. "On täiesti vastutustundetu tekitada olukorda, kus näiteks nii Eesti kui Vene kodakondsust omavad inimesed saavad kriisi korral valida, kummale riigile nad lojaalsed on," nentis Põlluaas.
Ühe kodakondsuse toetamine on EKRE üks programmilistest seisukohtadest ja erakonna alusdokumentides sätestatust. "Põhiseadusega ettenähtud rahvusriigi kestmine ei ole võimalik, kui me muudame kodakondsuse sisulist väärtust mitteomavaks, odavaks kaubaks," ütles Põlluaas kokkuvõtlikult.

12. juunil toimunud Reformierakonna üldkogul ütles presidendiks pürgiv Siim Kallas, et Eesti peaks viima oma kodakondsuspoliitika põhiseadusega kooskõlla ning seadustama topeltkodakondsuse.

 See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress: http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=74832107

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP