RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 12. juuli 2016

Saksa ja Prantsuse võimud kavandavad Euroopa Liidu asemele Euroopa superriiki?



Saksamaal ja Prantsusmaal on Euroopa Liidu reformimiseks plaan, millega kavandatakse ELi liikmesriikide integratsiooni, kirjutab Poola uudisportaal TVP.info.

Avalikkuseni on jõudnud ka saksakeelne dokument, mille üheksal lehel on plaani detailselt kirjeldatud. Dokumendi on allkirjastanud Saksamaa ja Prantsusmaa välisministrid.
TVP teatel andis Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier Praha kohtumisel dokumendi üle Visegrádi grupi, Tšehhi, Poola, Slovakkia ja Ungari kolleegidele.

"Kui dokumendis esitatud punkte hakatakse rakendama, siis moodustub üks Euroopa riik – Euroopa Liidu asemel –, mis tugineb suuresti Euroopa tugevaimatele," öeldi Poola teleuudistes.
Liikmesriikidel ei oleks sellisel juhul õigust oma sõjaväele, julgeolekuteenistusele, eraldiseisvale kriminaalkoodeksile ja eraldi valuutale. Dokument näeb ette ühiste politseijõudude loomise, ühtse maksusüsteemi jms.

Lisaks kaotavad riigid kontrolli oma piiride ning pagulaste korraldamise, vastuvõtmise ja ümberasustamise üle oma territooriumil. Plaani kohaselt tuleks ka ühtne viisasüsteem ning välispoliitika jooned ühtlustuksid.
Dokumendis on kirjas, et Prantsusmaal ja Saksamaal on ühine teekond ning väärtushinnangud, mis ühendavad nende inimesi. Seetõttu on mõistlik liikuda ühtse poliitilise liidu suunas terves Euroopas ja kutsuda teisi eurooplasi püüdlustega ühinema.

Saksakeelse dokumendi täisteksti saab lugeda siit.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP