RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. august 2016

Itaalia moslemite esindaja nõuab polügaamia seadustamist

Itaalia moslemite esindaja Hamza Piccardo sõnul peavad homopartnerluse seadustamise korral olema lubatud ka polügaamsed abielud – see on küsimus kodanikuõigustest ja võrdsest kohtlemisest. Pealegi on kasulik, kui Itaalias hakkab moslemite toel sündimus tõusma.

Tänavu mais kiitis Itaalia parlament heaks nn homopartnerlusseaduse. Kuid kui ühes riigis antakse ametlik staatus samasooliste isikute vahelisele partnerlusele, siis tekib moslemite jaoks küsimus, miks nende arusaam abielust ei võiks olla legaliseeritud.
"Kui siin räägitakse kodanikuõigustest, siis polügaamia on üks neist. Moslemid ei nõustu homoseksuaalse partnerlusega, kuid nad peavad siiski aktsepteerima süsteemi, mis seda lubab. Pole vähimatki põhjust, miks Itaalia ei peaks heaks kiitma polügaamseid abielusid isikute vahel, kes seda soovivad," kirjutas Itaalia Islamikogukondade ja -organisatsioonide Ühenduse president Hamza Piccardo Facebookis.

Piccardo väitel aitab sündimuse suurenemine tasakaalustada rahvastiku vananemist, vähendab vajadust võõrtööjõu järele ja kosutab majandust.
Islami õpetuse kohaselt võib mehel olla kuni neli naist, kuid ta peab nende eest võrdselt hoolt kandma. Koraanis (4:3) kästakse, et "kosige endale need naised, kes teile meeldivad – kaks, kolm või neli. Kui pelgate, et ei suuda nende eest hoolitseda ühtemoodi, siis võtke vaid üks naine, või siis need, kelle olete võtnud vangi (sõjas uskmatutega)."

Mitmed Itaalia poliitikud on moslemite esindaja mõtteavalduse tagasi lükanud. Valitseva Demokraatliku Partei aseesimehe Debora Serracchiani sõnul ei saa sajanditepikkust võitlust naiste õiguste eest niisama lihtsalt minema pühkida.
"Polügaamial ei ole kodanikuõigustega midagi pistmist," deklareeris ta.

Objektiiv/Meie Kirik

Allikas: http://www.meiekirik.net/index.php/uudised/187-itaalia-moslemite-esindaja-nouab-polugaamia-seadustamist

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP