RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 29. august 2016

MATTI ILVES: PRESIDENDIVALIMISTE TSIRKUS

Maret Maripuu, Toomas Vilosius, Ivi Eenmaa         Foto: Priit Simson
Estonia kontserdisaali olid Siim Kallase kandideerimiskõnet kuulama tulnud hulk endisi ja praegusi tipp-poliitikuid

Seekord on tehud presidendivalimistest tõline tsirkus, esmapilgul on see lausa arusaamatu. Tõesti, miks poliitikutel ja meedial seda vaja on?

Aga ilmselt seepärast, et jätta rahvale mulje, nagu oleks ka nemad sellesse valimisse kuidagi kaasatud ja valimised on veel puhutud suureks seepärast, et Reformierakond tahab upitada Kadriorgu oma marionetti ja nii kindlustada enda lausa putinkikku võimuvertikaali. Reformikad pole isegi partei sees leppinud kokku ühises kandidaadis, mis on ülimalt näotu. Aga võib-olla kuulub selline taktika ja venitamine nende plaanide sekka...
Selleks on ka kasutusele võetud kõikvõimalikud arvamusküsitlused, uurimused ja nende räige võltsimine, SIIN. Rääkimata juba üldisest prpropagandast TV-s ja ajakirjanduses.

Pikk sõu läheb siis lahti 29. augustil, Vabariigi Valimiskomisjon teatab:

"29. august kell 13.00 - toimub I hääletusvoor Riigikogus."[kokku on seal 3 vooru]
"Vabariigi Presidendi valimine valimiskogus toimub ühe kuu jooksul, arvates Riigikogus kolmanda hääletusvooru toimumise päevast. Esialgse ja mitteametliku info kohaselt on valimiskogu toimumise päevaks laupäev, 24. september (st kohaliku omavalitsuse volikogu peab olema valimiskogu liikme(d) valinud hiljemalt 17. septembril)."

Tegelikult on meie "demokraatias" rahvas ilma jäetud täielikult võimust. Valijaid on vaja perteide poolt koostatud kandidaatide pingeridede hääletusteks ja riigiasjade "otsustamiseks" vaid 1 kord nelja aasta jooksul! Pealegi arvavad paljud spetsialistid IT-alalt, et e-valimisi võltsitakse, kuna antud e-hääli pole võimalik erapooletult kontrollida.

Ega siis muidu ei ole SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks algatanud kampaaniat allkirjade kogumiseks ning rahvaalgatuse taastamiseks: https://rahvahääletus.ee/
Samuti sisaldab EKRE programm seda, väljavõte: "Seadustame rahvaalgatuse võimaluse. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku allkirjastab eelnõu, peab Riigikogu hakkama seda menetlema. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku vaidlustab Riigikogu otsuse, tuleb antud küsimuses korraldada referendum.
Iseasi on see kas Eesti osariik üldse presidenti vajab? Ühed ütlevad, et ei vaja. Kuna tal pole niiganii õiget võimu, teised jälle arvavad, et võimu on küll ja vaja on seda vaid rahva heaks tarvitada. Kolmandad ütlevad, et president peaks olema meile moraalseks ja ideeliseks majakaks. Aga meie ajalugu on näidanud, et senini ei ole ükski neist saanud oma ülesannetega hakkama.
Kes on olnud siis meie presidendid? Esimene oli KGB koputaja, teine tippkommunist ja kolmas juudist globalist, ning kõik ka võõrriikide poolt šantažeeritavad. Selline valik näitab hästi ka meie Riigikogu ja valijameeste moraalset palet.

Aga, kui president valida, siis peab tegama seda rahvas!
__________________
P.S. Eileõhtusesse ETV valimissaatesse mitte lubatud presidendikandidaat Mart Helme võttis sellest osa Twitteri teel, tama säutsud on siin: https://twitter.com/Mart_Helme

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP