RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 15. september 2016

Eksitav kuvand Marina Kaljurannast kui rahva lemmikust

"Rahva lemmik" Marina Kaljurand tegemas enekat koos kooseluseaduse tuliste pooldajate Helen Sildna ja Riina Raudsega. Neist esimene on "Sõbraliku Eesti" nime kandva "sallivusliikumise" eestvedaja ning teine käis kooseluseaduse läbisurumise päeval koos teiste homoaktivistidega riigikogu ees parlamendiliikmetele lilli jagamas. Foto: ERR
 
 
Hea Matti Ilves!

Viimastel nädalatel on meedia hakanud tuliselt toetama Marina Kaljuranna kampaaniat, mille tulemusel loodetakse teha temast Eesti Vabariigi president.

Seejuures esitletakse Kaljuranda laialivalguvate ja imalate loosungitega kui parteiliselt sõltumatut kandidaati ja kui suurt rahva lemmikut. Toimuv meenutab väga kümne aasta tagust Toomas Hendrik Ilvese "presidendikslaulmist".
 
Aga paraku tundub, et paljud inimesed lähevadki selle propaganda õnge, sest ERR-gi teatas juubeldades, et koguni 40% kodanikest valiks presidendiks just Kaljuranna.
 
Probleem seisneb aga selles, et Kaljuranna kuvand ei vasta reaalsusele. Täiesti naeruväärne oleks temast oodata võimuparteide tasakaalustajat, rääkimata sellest, nagu ta võiks neile olulistes küsimustes vastanduda. Kogu jutt temast kui näoga rahva poole olevast ja rahvast ühendavast presidendist on lihtsalt naeruväärne.

Tegelikult on pikaaegsest bürokraadist Kaljurand selgelt Reformierakonna tagatoa võimukama osa käepikendus ning üheski vähegi tõsisemas moraalses või kultuurilises küsimuses ei ole tema suust olnud kuulda mitte ainsatki seisukohta, millest nähtuks ühisosa rahva enamusega. Kahtlemata on tema näol tegu pigem Euroopa Liidu ja Reformierakonna esindajaga rahva ees kui rahva esindajaga Euroopa Liidu ja Reformierakonna ees.

Sellisena kujutab kogu Kaljuranna promomiseks käivitatud suur meediaoperatsioon endast jõulist avaliku arvamusega manipuleerimist – arvata võib, et paljud inimesed näevad Kaljuranda parima presidendikandidaadina  just seetõttu, et meedia ehitab temast niisugust eksitavat kuvandit.
 
Vaadates aga reaalselt Kaljuranna poolt väljendatud seisukohtadele nähtub, et mitmetes väga tõsistes küsimustes on need rahva enamuse tõekspidamiste ja tahtega otseselt vastuolus. Nimelt on Kaljurand ühemõtteliselt kooseluseaduse pooldaja ning samuti on ta seisukohal, et Eesti Vabariik peaks olema valmis võtma vastu senisest palju rohkem immigrante.

Veelgi enam, ca aasta eest esitas Kaljurand välisministrina ETV saates “Foorum” lausa šokeeriva seisukoha, et Eesti peaks olema valmis aktsepteerima Euroopa Liidu soovi hakata immigrante ümber jagama kvootide alusel ning et immigratsiooniprobleemile lahenduse leidmisel ei tohiks takerduda sellistesse “detailidesse”, nagu küsimus sellest, kas Eestil säilib immigrantide vastuvõtmise küsimustes iseotsustamise õigus või mitte.

Alltoodud lingi vahendusel avanevat videot vaadates võite Kaljuranna sõnades ise veenduda:


Sellele, et Kaljurand on ka kooseluseaduse ühemõtteline toetaja, leiate aga kinnitust siit:

 

Niisiis on selge, et need inimesed, kes peavad oluliseks austuse säilitamist meie ühiskonna moraalsete alusväärtuste ja kultuurilise identiteedi vastu, ei tohiks mingil juhul lihtsameelselt pooldada Marina Kaljuranna saamist Eesti Vabariigi presidendiks.

Kaljuranna näol on inimesega, keda püütakse küll esitada rahva suure lemmikuna, ent kes on tegelikult just selle võimukliki käepikendus, mis ei hooli rahvast ja tema tõekspidamistest vähimalgi määral ning mis püüab meie väärtuste ja põhimõtete kõrvaleheitmise ning riikliku iseseisvuse lõpliku loovutamise hinnaga Eestit globaalsete võimusuhete süsteemis lahustada.

Ehk kokkuvõtlikult: kui perekondlikud väärtused ning Eesti kultuuriline identiteet ja riiklik iseseisvus on meile tähtsad, siis tuleks kindlasti seista selle eest, et Marina Kaljurannast ei saaks Eesti Vabariigi presidenti.

Teid tervitades

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP