RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 31. oktoober 2016

MATTI ILVES: UMBUSALDUSAVALDUS RÕIVASELE JA VALITSUSELE

Arvatavasti esitavad opositsioonisaadikud umbusalduseavalduse peaminister T.Rõivasele ja seega ka valitsusele 7. novembril 2016. aastal.Teatavasti on ka enne seda püütud peaministrit umbusaldada, kuid ikka on see jäänud vaid katseks. Minu arvates on see sellisel kujul vaid õhu liigutamine Riigikogus ja mitte tõsiseltvõetav üritus.

Tõsiselt saab umbusaldusavaldust võtta vaid siis, kui sellest ei võta osa ainult opositsiooniparteid, vaid nendega lööb kaasa ka mõni valitsispartei.
Seega peavad enne seda olema Riigikogu erakondade vahel peetud ka läbirääkimised uue valitsuse moodustamiseks!

Millised võimalused oleks siis Riigikogu fraktsioone arvastades praegu moodustada Eestile parim valitsus?

XIII RIIGIKOGU FRAKTSIOONID:
1. Eesti Reformierakonna fraktsioonis on 30 liiget
2. Eesti Keskerakonna fraktsioonis on 27 liiget
3. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonis on 15 liiget
4. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonis on 14 liiget
5. Vabaerakonna fraktsioonis on 8 liiget
6. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonis on 7 liiget

Parima valitsuse antud oludes saaks Eestile siis, kui sealt saaks välja jätta Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna. Need on kaks Eestile kõige vaenulikumat erakonda. Neil on kokku vaid Riigikogus 45 liiget.

Teised erakonnad võiksid moodustadagi valitsuse. Jääb poliitikutel ära rääkida vaid IRL, kuna selle partei suhted on valitsuserakondade seas niigi pingelised, võib see ka õnnestuda.

Kui aga EKRE mõtleb endiselt peale tulevasi Riigikogu valimisi saada erakonnaks, kes moodustab valitsuse, siis ei ole eriti tark minna sinna vahevalitsusse. Nii, et siin on tõelistel konservatiividel tõsine mõtlemiskoht.

1 kommentaari:

maks 1. november 2016, kell 23:23  

Kas te tõesti umbusaldate euroatlantilist ideoloogiat,
Natot ja Euroliitu kes on andnud Taavi Rõivasele ülimad kiitused , USAle on hr Rõivas eeskujulik ja vankumatu riigijuht kes väärib autasusid ja eeskuju.
Ka järgmine valitsus peab 100% järgima Rõivase valitsuse poliitikat ja vastasel juhul ta asendatakse. Tahate Herkelit pääministriks või Simsonit?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP