RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 7. oktoober 2016

MATTI ILVES: UNGARI REFERENDUM ÕNNESTUS

Ungari põgenikekvootide vastane referendum õnnestus täielikult, hoolimata sellest, et rahvahääletusest võttis osa vaid 43 % valijatest.
Osavõtjatest 98 % toetas valitsuse üleskutset heita El-i plaan nn. pagulaste jaotamisest osariikide vahel kõrvale.

Referendumi vastased rõhuvad sellele, et sellest võttis osa vaid alla poole valijaskonnast, aga tegelikult see polegi tähtis. Neile vastastele võib meelde tuletada, et Ungaris ongi osavõtt rahvahääletustest ääretult madal, näiteks alla poole valijatest hääletas ka siis, kui küsimuse all oli Ungari liitumine Euroopa Liiduga!
Viktor Orban sai nüüd kõvad trumbid kõnelusteks Euroopa Liiduga. Seda hääletustulemust võib nüüd võtta kui nõuandvat referendumit, millest võttis osa 3,3 miljonit ungarlast, kes olid rõhuvas enamuses pagulaskvootide vastu.

Budapest on seisukohal, et Euroopa Liidu plaan rikub riigi suveräänsust ja pealegi migrantide hulgas võivad Ungarisse jõuda ka terroristid. Seega põhiküsimus on riigi suveräänsuses, iseotsustamisõiguses, mida EL proovib nüüd täielikult kaaperdada.

Eestis tuleks korraldada ka referendum selles küsimuses. Meil on aga paraku nii, et valitsejad kardavad rahvale otsustusõiguse andmist nagu tuld. Sest inimesed võivad otsustada Brüsselist tulnud käskude vastaselt.

1 kommentaari:

Anonüümne 7. oktoober 2016, kell 15:08  

Suht geniaalne Orbani poolt tegelikult - kui liberaalid hääletavad siis 50% latt oleks ületatud ja hääletus oleks siduv, või siis teine variant kus liberaalid ei käinud hääletamas oli tulemuseks 98%-ne vastuseis kvootidele, mille põhjal Orban võib julgelt omal initsiatiivil kvoodipagulusprogrammi ära keelata. Euroopale terviklikult sellised signaalid on üliolulised, sest kui V4 riigid võivad pagulastest keelduda, siis tekib teiste riikide elanikes küsimus, miks nemad peaksid pagulasi vastu võtma.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP