RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. oktoober 2016

USA AKTIVIST: Suurtööstused mürgitavad kasumi nimel teadlikult rahvast

"Ärimeestele on palju kasumlikum see, kui nad saavad inimesi vabalt tappa, kui see, kui nad peavad tähelepanu pöörama oma toodangu mõjule inimestele. Nad teadsid väga hästi, et lapsed hakkavad pliimürgitustesse surema, aga kasumit peab ju teenima," selgitas poliitikakommentaator Noam Chomsky fakti, et USA ettevõtted võivad pestitsiide ekspordi jaoks toota isegi siis, kui nende kasutamine riigis ära keelatakse.

Ameerika Ühendriikides tegutsevad ettevõtted tohivad ülimürgiseid ja ohtlikke pestitsiide ekspordieesmärgil edasi toota isegi peale seda, kui nende kasutamine riigis ära keelatakse. Äri eesmärgil mürgitatud toit jõuab aga ringiga tagasi nii ameeriklaste kui ka teiste riikide elanike toidulauale, kirjeldab äsjalinastunud Nick Capezzera dokumentaalfilm "Mürgi ring (Circle of Poison)".

Hinnatud USA filosoof ja poliitikakommentaator Noam Chomsky sõnul on USA hiigelfirmad aastakümneid kasumijanus teadlikult rahvast mürgitanud. "Kõige levinum argument keskkonnakaitse ja muude regulatsioonide vastu nii riigisiseselt kui ekspordi puhul on see, et see on ärile kahjulik. Ja seda ta kindlasti ka on," nentis Chomsky. "Ärimeestele on palju kasumlikum see, kui nad saavad inimesi vabalt tappa, kui see, kui nad peavad tähelepanu pöörama sellele, kuidas nende toodang inimestele mõjub."

"Meie riigi suurtööstused – plii, asbest, tubakas - on tihti aastakümneid inimesi teadlikult mürgitanud. Nad teadsid väga hästi, et lapsed hakkavad pliimürgitustesse surema, aga "kasumit peab ju teenima"," jätkas Chomsky.
"Ja neil on õigus. Selles süsteemis sa peadki kasumit teenima. Firmajuhid on seaduse poolt kohustatud kasumit suurendama ja nad teevad täpselt seda, mida nad kasumi kasvatamiseks tegema peavad. Ja kui selle tulemusel rahvas kannatab, siis see on lihtsalt äri tegemise hind," nentis Chomsky.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/usa-aktivist-suurtoostused-murgitavad-kasumi-nimel-teadlikult-rahvast-n174760

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP