RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 10. jaanuar 2017

Mauri Peltokangas: Saja-aastane Soome

Foto: Kaisa Suomala

Soomes praegu ligi 600 000 vastamist saanud video [tõlge videost]. Ka meil on 100 aasta pidu tulemas. Kuidas meil lood kassimaksuga on?

"No tere. Tahan minagi öelda mõne sõna selle ürituse/case Soome 100 kohta. Olin ise seal koha peal Helsingis kui aasta vahetus ja mis seal ikka – pidu oli vägev, pommid paukusid ja rock mürtsus, peeti kõnesid ja imestati toimuva üle. Tundsin väheke puudust väikestest asjadest sest eesmärk oli ju tähistada juubeliaasta starti. Tundsin puudust sellisest väikesest asjast nagu hümnist – „Meie maa.“ / „Maamme“ Korraldaja ei pidanud seda aktuaalseks, loodetavasti ehk 100 aasta pärast (peab).

No mida Soome teeb? Teeme kiire läbilõike. Saja-aastane Soome maksab miljardi aastas selleks, et teised saaksid käskida, mida me omal maal võime teha. Saja-aastane Soome maksab ka sel aastal sadu miljoneid teiste maade liikmemaksudeks. Saja-aastane Soome ei valva oma piire. Vaid idapiiri. Saja-aastane Soome ei tohi valvata oma läänepiiri. Selles asjas võtavad otsuse vastu teised. Mitte meie. Saja-aastases Soomes elab jõudsalt totaalne „armsa venna“ süsteem (võimumeeste korrumpeerunud ringkaitse ja käendus), sellest on erinevaid arusaamu.
Toon ühe näite, mille puhul tärkab kahtlus. Näiteks eelmisel aastal maksis saja-aastane Soome kaks miljardit selle eest, et anonüümset/illegaalset immigratsiooni jõhkralt finantseerivad ettevõtted said kätte selle, mida tahtsid. Samal ajal kärpis saja-aastane Soome kaks miljardit põliselanike heaolu arvelt. Nendes firmades istuvad poliitikud, poliitikute sugulased… rahad lähevad sinna. (arusaamatu tekst).

Saja-aastane Soome maksab kummalisi tugesid. Eelmisel aastal maksti umbes neli miljardit tuuleenergia dotatsioone, et välismaised pangad ja investeerijad tunneksid end siin hästi. Samal ajal kärpis saja-aastane Soome põliselanike heaolu arvelt, et et välismaised pangad ja investeerijad tunneksid end siin hästi. Seega täiesti arusaamatud kombinatsioonid – Soome need rahad ei jäänud… Mingu kuhu iganes. Saja-aastane Soome on eriline koht – me anname välismaiste firmade käsutusse meie territooriumi praktiliselt tasuta.
Sada aastat… Kas saja aasta jooksul ei ole sinna parlamenti sattunud ühtegi ärimeest, kes oleks ära mõistnud, et „hei! Me viksime teha sellise seaduse, et need välismaised firmad maksaksid midagi selle eest, et nad lõikavad kasu Soome loodusvaradest.“ Halloo! No sellest piisavalt…

Lähme edasi. Saja-aastane Soome müüb riigiomandit võileivahinnaga, on müünud kaua. Ega enam eriti midagi järgi ei ole. Loodame, et hoitakse kinni sellest mis on ja edeneb. Soome on nii tore maa, et meil on miljon alla vaesuspiiri elavat inimest. Saja-aastane Soome kannab nende eest nii head hoolt, et laseb näiteks välismaistel inkassofirmadel neilt, majanduslikes raskustes olevatelt inimestelt, nõuda sisse 700%-seid intresse. Jah, saja-aastane Soome laseb sellel sündida. Saja-aastane Soome laskis reumahaigla kinni panna, sest ei leidunud kahte miljonit. Ja saja-aastases Soomes ehitati lastehaigla korjandusrahadega.
Saja-aastane Soome vaatab, kuidas põlissoomlane seisab tasuta toidu järjekorras. Saja-aastane Soome keelab Veijol elada paadi all, ent ei anna talle sotsiaalkorterit, kus samal ajal elab ebaseaduslikult ja seaduslikult immigreerunuid, kes söövad viis sooja toidukorda iga päev. Saja-aastane Soome sunnib õpilased võlgadesse. Selline on tõde. Saja-aastane Soome tähistab maa juubelit Aafrika-bussiga ja multikultuuriga. Saja-aastane Soome võtab sinult ja minult ära sõnavabaduse. Millal tuleb see päev kui saja-aastane Soome ei tee ettepanekut susata iga soomlase persse mikrokiipi ja poliitikud ja sihtgrupid ei teeniks sinu ja minu pealt veel rohkem/ kui praegu.

Saja-aastane Soome on minu arvates lobistide ja poliitikaga end elatavate kahjurite lubatud maa. Puudu on meil veel kassimaks, muidu paistab, et maa on valmis saanud. Mida sa arvad, kas me oleme rahul sellega seal oma kodudes sohvadel istudes ja siin. See on igaühele mõtlemiskoht. Saja-aastases Soomes läheb see vend nüüd halgu ahju heitma. Saja-aastane Soome annab mulle praegusel hetkel 21,6 kraadi külma. On nii külm, et ilma haluta ahjus ei ole jorisemine võimalik. hakkama ei saa. Siit lähme aga edasi ja head jätku kogu Soomele."

Tõlkis Roland Tõnisson

Allikas: Maria Kaljuste, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP